Huawei: разбира се, че не отглеждаме прасета, какви ги говорите?

6
3422

Преди десетина дни излезе информация, че заради американските санкции Huawei е решил да се заеме с интелигентно отглеждане на прасета с използването на най-съвременни технологии. Като се има предвид, че Китай е световен лидер по износ на свинско месо и големите компании понякога се заемат са производството на нещо, което кардинално се различава от тяхната основна продукция (Volkswagen например, предлага вкусни кренвирши), някои хора повярваха на тази информация.

Днес президентът на отдела по машинно зрение на Huawei Дуън Айгуо (Duan Aiguo) обясни, че тази информация не е нищо повече от спекулации. Топ-мениджърът на китайския технологичен гигант официално заяви, че Huawei по никакъв начин не се занимава със свиневъдство. Дори и то да е смарт. Huawei само помага в тази нелека работа на с помощта на нови най-съвременни технологии.

Преди няколко дни Дуън Айгуо аносира системата Huawei Smart Pig Raising Solution, която включва мониторинг, Big Data, дистанционно управление с използването на алгоритми с елементи на изкуствен интелект и прогнозиране. Явно този анонс е подтикнал някои журналисти да решат, че Huawei започва да се занимава със свиневъдство.

Дуън Айгуо сподели и защо Huawei е решил да използва нови интелигентни технологии именно в тази област на животновъдството. Според него свиневъдството най-много изостава по отношение използването на най-съвременните технологични решения и съвместната работа на китайския технологичен гигант с най-големите свинеферми до голяма степен ще автоматизира и роботизира тяхната работа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари