11.8 C
София

Hulu навлиза в Япония

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Услугата за онлайн видео поток Hulu обяви плановете си по-късно през настоящата година да започне излъчването в интернет на телевизионни предавания и филми в Япония – за първи път извън САЩ.

Hulu съобщава в блога си, че японският пазар не е наситен, с голямо търсене е и изобилства от високоскоростен интернет.

Услугите на Hulu в Япония ще бъдат базирани на абонамент, като цената и други подробности ще бъдат обявени при старта. Абонатите ще заплащат месечна такса за достъп през интернет до телевизионни предавания и филми.

Компанията е открила офис в Токио, където местен екип ще създава и управлява услугата. Hulu също така съобщава, че услугата ще бъде налична по-късно през годината.

Hulu в Япония ще е достъпен от www.hulu.jp.

Hulu е американска компания, предоставяща онлайн достъп до телевизионни предавания и филми, които потребителите могат да гледат на компютрите си. Услугата е безплатна (с реклами) и платена, като последната е както без реклами така и разширена в сравнение с безплатната.

Компанията съобщи, че броят на платените й абонати е осемстотин седемдесет и пет хиляди и очаква приходи в размер на половин милиард щатски долара за настоящата година, както и до края на годината броят платени абонати да стане един милион.

Компанията се притежава от студиата Disney, NBC Universal and News Corp. и частния инвестиционен фонд Providence Equity Partners.

Собствениците на Hulu обявиха намерението си да продават компанията, което предизвика интереса на Yahoo, Google, Microsoft и дори Apple.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини