fbpx
0.8 C
София

Hyundai получи поръчка за 1000 товарни автомобила, задвижвани с водород

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

През следващите пет години южнокорейската компания трябва да достави в Швейцария 1000 камиона с водородни горивни клетки. Това е първата поръчка на подобни товарни автомобили, които ще се използват в комерсиалния транспорт. Hyundai възнамерява да навлезе и в Китай, САЩ и Европа, но при условия, че бъде изградена съответната инфраструктура.

Въпросните 1000 товарни автомобила с водородни горивни клетки са поръчали швейцарските компании производители на водородното гориво H2 Energy, както и операторите на станциите за зареждане.

Сумата на сделката не е обявена, но е известно, че тази поръчка двойно ще увеличи продажбите на Hyundai. Компанията представи първия серийно произвеждан автомобил с водородно гориво Tucson Fuel Cell през 2013 година. След пет години на пазара излезе моделът Nexo. За сравнение, Toyota от 2014 година до днес успя да продаде 1140 водородни седана Mirai.

Първата партида товарни автомобили с водородни двигатели трябва да пристигне в Швейцария през 2019 година. Според Reuters, по този начин компанията ще успее да изпревари главните си конкуренти Tesla и Daimler, които планират да доставят електрически камиони в Швейцария съответно през 2020 и 2021 година.

Financial Times отбеляза, че пазарът на водородните автомобили е крайно важен за южнокорейския производител, понеже той сериозно изостава при електромобилите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини