Hyundai ще замени 82 000 електрически батерии поради риск от запалване

1
429

Hyundai ще замени електрическите батерии в близо 82 000 от своите електрически превозни средства по целия свят заради риск от пожар.

Повечето от засегнатите превозни средства са автомобили на Kona, произведени между 2018 и 2020 г-, хиляди от които са доставени във Великобритания, показват данните за регистрация на превозните средства. Някои автобуси и автомобили Ioniq също са засегнати. Очаква се изтеглянето и замяната на батериите на превозните средства да струват на Hyundai около 640 милиона паунда или 900 милиона щатски долара.

Въпреки че официалните данни показват, че десетки хиляди превозни средства Kona са регистрирани във Великобритания, не всички са електрически превозни средства. Hyundai не е отговорила на този етап на искането за допълнителни разяснения за това колко автомобили може да са засегнати, предават от Би Би Си-

Първоначално ремонтиране

Южнокорейската компанията е разследвана от органите за безопасност в родната си страна, съобщава агенция Yonhap. Междувременно разследване е установило, че самозапалване на батериите в Kona може да е причинено от дефекти в акумулаторните клетки, произведени от LG Energy Solutions – хипотеза, която компанията категорично отрича.

Първоначалната корекция преди месеци надстрои системата за управление на батериите на Kona, предназначена да ограничи капацитета ѝ за зареждане от съображения за сигурност. Но през януари едно от обновените превозни средства се запали в Южна Корея. Сега Hyundai изглежда е решила да замени изцяло батериите.

Общата предварителна статистика показва, че подмяната на батериите ще засегне:

  • 75 680 електрически автомобила Kona
  • 5716 електрически автомобила Ioniq
  • 305 автобуса Elec City

Hyundai казва пред Yonhap, че ще се „консултира“ с LG Energy Solutions относно поемането на част от разходите по подмяната на батериите.

От LG Energy Solutions обаче са заявили пред Ройтерс, че Hyundai погрешно е приложила нейните насоки за надстройване на системата за бързо зареждане.

По-рано този месец Mercedes – Benz също обяви, че ще започне изтегляне на автомобили, над един милион от които доставени в САЩ, заради проблеми със системата за спешни повиквания при катастрофа, която може да подаде грешна информация за местоположението на пътниците.

И Tesla изтегля голям брой от своите автомобили Model S и Model X, тъй като сензорните им екрани често дефектираха, което можеше да доведе до загуба на достъп до камерите за обратно виждане, контрол на температурата и аудио сигналите.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари