fbpx
-1.5 C
София

IBM се разделя на две компании и се фокусира върху създаването на хибриден облак за $1 трилион

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

IBM обяви, че отделя направлението за управляеми инфраструктурни услуги в отделна публична компания с прогнозиран годишен приход от $19 милиарда, която ще се съсредоточи върху новите възможности на хибридните електронни облаци, приложенията, работещи в тази среда и хибридния изкуствен интелект.

Генералният директор на IBM Арвинд Кришна (Arvind Krishna) съобщи, че създаването на новата компания с условното засега име NewCo (нова компания) трябва да бъде завършено към края на 2021 година. Тя ще има 90 000 служители, 4600 големи корпоративни клиенти в 115 държави, както и портфолио за различни поръчки за $60 милиарда.

Преки конкуренти на новата компания са BMC и Microsoft. След отделянето, самата IBM остава със бизнес за около $59 милиарда годишно.

Въпросните инфраструктурни услуги включват тестване на софтуер, нови алгоритми с елементи на изкуствен интелект, лабораторни онлайн услуги и други подобни.

Тази стъпка е значително събитие в историята на IBM и показва големите промени в IT инфраструктурата на компанията, която продължава бързото си развитие. IBM счита, че остарелите вече оборудване и инфраструктура ще продължат да генерират печалба, но не както е било досега. Ето защо е необходимо да се направи трансформация и цифрова модернизация.

Всичко това се случва една година след като IBM придоби за $34 милиарда компанията Red Hat, предлагаща софтуер с отворен код, като идеята на тази сделка бе прехвърлянето на по-голямата част от бизнеса на компанията в съвременните хибридни електронни облаци.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини