fbpx
4.8 C
София

IBM се разделя на две компании и се фокусира върху създаването на хибриден облак за $1 трилион

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

IBM обяви, че отделя направлението за управляеми инфраструктурни услуги в отделна публична компания с прогнозиран годишен приход от $19 милиарда, която ще се съсредоточи върху новите възможности на хибридните електронни облаци, приложенията, работещи в тази среда и хибридния изкуствен интелект.

Генералният директор на IBM Арвинд Кришна (Arvind Krishna) съобщи, че създаването на новата компания с условното засега име NewCo (нова компания) трябва да бъде завършено към края на 2021 година. Тя ще има 90 000 служители, 4600 големи корпоративни клиенти в 115 държави, както и портфолио за различни поръчки за $60 милиарда.

Преки конкуренти на новата компания са BMC и Microsoft. След отделянето, самата IBM остава със бизнес за около $59 милиарда годишно.

Въпросните инфраструктурни услуги включват тестване на софтуер, нови алгоритми с елементи на изкуствен интелект, лабораторни онлайн услуги и други подобни.

Тази стъпка е значително събитие в историята на IBM и показва големите промени в IT инфраструктурата на компанията, която продължава бързото си развитие. IBM счита, че остарелите вече оборудване и инфраструктура ще продължат да генерират печалба, но не както е било досега. Ето защо е необходимо да се направи трансформация и цифрова модернизация.

Всичко това се случва една година след като IBM придоби за $34 милиарда компанията Red Hat, предлагаща софтуер с отворен код, като идеята на тази сделка бе прехвърлянето на по-голямата част от бизнеса на компанията в съвременните хибридни електронни облаци.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
ако мине
ако мине
1 година

Индийците превзеха софтуера, китайците хардуера, американците службите по сигурността и социалните мрежи, европейците мучат и ползват изброените- това е положението.

AxOx
AxOx
Отговор на  ако мине
1 година

Малка поправка… индииците не превзеха софтуера, а управлението на мега-корпорациите.
Китайците си имат и софтуера и хардуера. В момента са на чело в изкуственния интелект, ама почти нищо за извън Китай.. та света не знае нищо. Страхотни преводачи, търсачки, отлайн банкиране, невероятни онлайн магазини.. ама трябва да ги видиш на Китайски само… защото не им трябва дори да ги превеждат… китайския пазар е достатъчно огромен.
Европейците наистина мучат и нищо не правят, освен да искат малко пари от тая или оная фирма под формата на някакво измисленно наказание.

klass
klass
1 година

Какво традиционно американско име.

klass
klass
1 година

Дядото посреща внука си и го пита какво са учили днес.
– Ние вече не учим, а дискутираме. Днес дискутирахме по математика колко е пет по пет.
– Какво има да се дискутира, казал дядото, пет по пет е 25.
– И учителят така каза, но не успя да получи мнозинство.

Шишо
Шишо
1 година

Пример за това как се развива бизнеса. В цивилизацията. В руция е друго. Прочетохме че един завод за лампови телевизори е преминал към производство на 7нм сървъри… толкова малки, но вече сървъри… Какъв прогрес (в пропагандата) само!

ирник
ирник
Отговор на  Шишо
1 година

Разделянето на IBM е пряко свързано с „руция“ от 2021 години всички сървъри които купуват руските държавни учреждения трябва да са със сертифициран хардуеар и софтуеар. Това означава минус 170-200 хиляди сървара на година купувани от IBM и минус DB2 чиято лицензия струва едни „големи пари“. Боклуци като вас има много, страдащи от комплекс за малоценост и нищо не разбиращи от реалностите.

Шишо
Шишо
Отговор на  ирник
1 година

А реалностите са? Това че руция купува по 170-200 хиляда сървара ли? Или дървара. Ми не става ясно. Това което е очевидно е че: Ти си неграмотен. Това уеар е човешко име, но не ми седи добре до софт и хард. А на теб? Ма кво ли питам. Пишеш нелепици. Кажи ги направо 1млн. сървара купени от руция, щото е ясно че IBM произвежда сървъри (няма съвпадение) и те всичките са нелицензирани – тука вече как умери десятката! Пишеш неяснотии приличащи досущ на опорки – „едни големи пари“. Какво е лошото на големите пари не става ясно, освен това че… Виж още »

Нови ревюта

Подобни новини