IFA ще е първото технологично събитие на живо след Covid-19, но в „тесен кръг“

0
103

Технологичното изложение IFA 2020 ще се проведе в Берлин, Германия този септември, казват организаторите на събитието, въпреки продължаващата епидемия от коронавирус. Това ще бъде първото голямо индустриално събитие, което ще се проведе тази година, след отмяната на Mobile World Congress (MWC), E3, SXSW, Google I/O и много други. Планът за провеждането на IFA 2020 беше представен от изпълнителния директор на eдноименната компания организатор на изложението Йенс Хайтекер по време на онлайн пресконференция, който даде оптимистични обещания и планове за предстоящия конгрес.

„IFA може да се проведе в реални условия в Берлин, но под нов формат. Това няма да бъде IFA, която познаваме от години“, казва Хайтекер.

За да стане провеждането възможно, IFA 2020 ще трябва да направи някои съществени промени във формата. В предишни години изложението винаги е било отворено за широката публика и гости от целия свят след кратък панел предназначен само за пресата и самите изложители, но тази година IFA няма да бъде отворена за никаква широка публика. Организаторите също ограничават броя на участниците, които могат да присъстват физически на шоуто до максимум 1000 на ден. С това съществено ограничение, изпълнителният директор на IFA също казва, че ще трябва да се спазват някои важни правила за социално дистанциране и да се наложи по-голям контрол върху потока на движение.

Освен това представянето на нови продукти и технологии ще се проведе почти единствено на специалната сцена, а не в стотици кабини в много изложбени зали, както е било винаги досега. Компаниите ще представят нови продукти и концепции чрез строго контролирани пресконференции, които се провеждат в специално предвидени за това пространства с ограничен брой хора. Това не означава, че изобщо няма да има изложбени шатри и кабини. Ще има колекция от по-малки кабини само за медии, където технологичните журналисти ще имат възможност за изпробват новите продукти и да ги отразят в порталите, за които работят.

Предпазни мерки

Хайтекер каза, че Берлин е един от най-слабо засегнатите от коронавируса в Европа градове и местните власти считат за безопасно провеждането на събития с физическо присъствие на до 5000 души. По време на своето представяне Хайтекер повтори, че очаква глобалната ситуация да се подобри допълнително до септември и че шоуто ще се проведе, само при условие, че това наистина е безопасно за здравето на всички физически присъстващи. Понастоящем обаче не е предоставена информация относно мерките за безопасност и здраве, които ще бъдат приложени.

„IFA 2020 ще се проведе, както винаги, тук в Берлин. Можем да го направим безопасно и ефективно само с общо съдействие.“

Шоуто ще се проведе само в рамките на три дни, между 3-ти и 5-ти септември 2020 г., а президентът на производителя на чипове Qualcomm Кристиано Амон е първият потвърден водещ презентатор. Шоуто на IFA обхваща цялата гама от потребителски продукти и технологии, от смартфони и кухненски уреди, до телевизори, аудио оборудване, джаджи за умен домен и аксесоари.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари