Реалността е малко по-различна, припомнят експерти.

Нов доклад на Международния валутен фонд (International Monetary Fund, IMF) заявява, че бързия растеж на биткойна и другите криптовалути ще доведе до „нови уязвимости в международната финансова система“ на фона на усилията на банковия сектор да се адаптира към новите условия на пазара. Според документа, настоящето положение може да изложи банковия сектор на вродени в него нестабилности, Кибер пробивите и атаките над критичната финансова инфраструктура представляват допълнителен източник на риск, защото те могат да подкопаят трансграничните системи за разплащане и наруши нормалния поток на стоки и услуги.

„IMF издава много доклади за „явните“ опасности от входа на DLT (distributed-ledger technology) технологията. Неговият директор, Кристин Лагард, твърди също така, че повишената употреба на криптовалутите ще доведе до незаконни действия, извършвани от престъпници, заявявайки, че: „Това е видимо домейн, в който имаме нужда от международна регулация и адекватно ръководство. Явно е, че говорим за доста сериозна тъмна активност при криптовалутите“. Само че вече е установено, че престъпниците все още предпочитат обикновени пари пред криптовалутите и цялата крипто индустрия представлява капка в морето на текущите финансови скандали, свързани с традиционните валути“, коментира на свой ред Дениъл О’Кийф от CryptoDisrupt. com.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
ShkembeасдасдвъльоПенчоpix3l Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Trial
Trial

Въпрос на време е алчната банкерска мафия да си намери майстора.

pix3l
pix3l

Аз викам нещо за Mission Impossible ша пише, пък то тва IMF било друго… not interested. 😀

Пенчо
Пенчо

Крипто революцията отдавна е тук, а тези които изпуснаха влака ще купуват на високи цени

въльо
въльо

тези които изпуснаха влака, ще могат да ми засмучат xуя );

асдасд
асдасд

В грешка си. Просто никой няма да купува, а вие ще си гледата „портфейлите“ с биткойнчетата, и ще си викате „ех, да бях продал като беше 20.000$“ 🙂
Много хора ми казваха, че съм бил луд да продавам, и как биткойна щял да стане 250.000$, и да съм чакал….. е, не чаках 🙂 Живи и здрави, дано се усетите да продадете преди да се е забил в нулата.

Shkembe
Shkembe

Ще си говорим след година ако не си се самоубил още.