Реалността е малко по-различна, припомнят експерти.

Нов доклад на Международния валутен фонд (International Monetary Fund, IMF) заявява, че бързия растеж на биткойна и другите криптовалути ще доведе до „нови уязвимости в международната финансова система“ на фона на усилията на банковия сектор да се адаптира към новите условия на пазара. Според документа, настоящето положение може да изложи банковия сектор на вродени в него нестабилности, Кибер пробивите и атаките над критичната финансова инфраструктура представляват допълнителен източник на риск, защото те могат да подкопаят трансграничните системи за разплащане и наруши нормалния поток на стоки и услуги.

„IMF издава много доклади за „явните“ опасности от входа на DLT (distributed-ledger technology) технологията. Неговият директор, Кристин Лагард, твърди също така, че повишената употреба на криптовалутите ще доведе до незаконни действия, извършвани от престъпници, заявявайки, че: „Това е видимо домейн, в който имаме нужда от международна регулация и адекватно ръководство. Явно е, че говорим за доста сериозна тъмна активност при криптовалутите“. Само че вече е установено, че престъпниците все още предпочитат обикновени пари пред криптовалутите и цялата крипто индустрия представлява капка в морето на текущите финансови скандали, свързани с традиционните валути“, коментира на свой ред Дениъл О’Кийф от CryptoDisrupt. com.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари