Темповете на ръст на социалната мрежа Instagram са наистина впечатляващи. В края на септември 2015 година принадлежащата на Facebook услуга имаше 400 милиона потребители, през юни 2017 – 500 милиона, а през декември вече 600 милиона.

През април 2017 година Instagram имаше 700 милиона потребители, а към месец септември същата година те станаха 800 милиона. А по време на вчерашната пресконференция Instagram се похвали с преодоляването на историческите 1 милиард потребители. Това е наистина сериозно постижение, понеже последните 200 милиона души са се присъединили към Instagram през последните девет месеца.

Едновременно с това Instagram анонсира собствената стрийм услуга IGTV. Тя е организирана по такъв начин, че е директен конкурент на YouTube.

С помощта на IGTV потребителите могат директно от своите смартфони да качват видеа с продължителност от 1 минута до 1 час. А по време на гледането, потребителите могат да добавят коментари и да споделят харесаните видеоклипове. Компанията направи аналог с телевизорите, но тук вместо канали се сменят акаунтите на потребителите.

Instagram заяви, че съвсем скоро ще излезе мобилното приложение IGTV, чрез което потребителите ще могат да оценят всички преимущества на новия продукт. Интересно е, че видеата, качени чрез IGTV ще могат да се гледат в основното приложение на Instagram. Появата на IGTV в магазините App Store и Google Play се очаква следващия месец.

При аудитория от 1 милиард потребители, стрийм услугата IGTV наистина може да се превърне в „убиеца“ на YouTube.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари