Instagram пуска глобален конкурент на TikTok във вихъра на драмата със САЩ и Индия

4
641

Instagram вярва, че може да се справи много по-добре от TikTok и ще покаже това на хората през август. Компанията обяви, че вече подготвя пускането на своята функция за видео споделяне Reels, в САЩ и още 50 други страни. Обявлението идва само седмица след като започнаха тестовете на платформата в Индия.

Това е нов удар за TikTok след като Индия вече забрани приложението, а САЩ също се кани да предприеме мерки

Reels ще позволи на потребителите да записват и редактират 15-секундни видеа с музика и звук. Те после ще бъдат качвани на историите на хората и ще бъдат видими в Explore таба на Instagram. Конкретна дата за премиерата ще се обяви по-късно.

Instagram и компанията майка, Facebook, имат история в копирането на конкурентни приложения и конкретни техни функции. През 2016 година бяха пуснат историите в социалната мрежа. Само 8 месеца по-късно, те биват използвани ежедневно от повече хора спрямо Snapchat, от където идва оригиналната идея. В средата на 2018-та, Stories вече е над два пъти по-популярна услуга от Snapchat.

В случая, Instagram не е единствената компания, която иска да влезе в нишата на TikTok

YouTube разработва своя платформа на име Shorts. Тя трябва да се появи до края на годината, предават от The Information. Според TechCrunch, Snapchat също може да пусне функция за кратки видеа в приложението си.

От TikTok приемат предизвикателството положително

„Добре е да се види, че технологичните компании оценяват освежаващото и креативно преживяване, което Tik Tok носи на хората. Това става все по-видимо сега, когато семействата са вкъщи от няколко месеца. Винаги сме вярвали, че отворената конкуренция води до огромни ползи за клиентите.”, казва говорител на TikTok пред CNN.

Що се отнася до потенциалната забрана на TikTok в САЩ, комисия към сената ще се събере следващата седмица

Ще се разгледа предложение на сенатор Джош Хоули, който иска федерални служители да получат забрана за употребата на TikTok на служебните си телефони. Изслушването ще се състои на 22 юли.

Редица политици и регулаторни органи в САЩ са притеснени от факта, че TikTok е китайско приложение, което е много популярно сред американските тинейджъри. Най-опасното подозрение е, че собствениците на TikTok, ByteDance, споделят информация за потребителите с китайското правителство.

Преди време компанията отрече да е предоставяла каквото и да е, но през 2017 в Китай бе направен закон, който задължава китайските компании да сътрудничат и помагат в работата на китайското национално разузнаване.

В тази статия може да прочетете повече по темата „Защо всички са настроени срещу TikTok?“

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари