Instagram ще крие постове за диети и козметични процедури от непълнолетните потребители

0
101

Последната промяна в политиката на Instagram се отнася до спорните постове за диети и козметични процедури и кой може да ги вижда. Насочена е към инфлуенсърите, които публикуват реклами за продукти от сорта на диетични чайове. Те обещават бързо отслабване.

Според новите правила на Instagram, всеки потребител под 18 години няма да може да вижда такива постове. Целта е да се намали притискането на младежите да имат перфектно тяло.

Instagram ще ограничи достъпа им до публикации, които промотират определени продукти за отслабване или козметични процедури. Това ще става, ако те подтикват потребителя към покупка или включват цена.

Платформата ще бъде изчистена от публикации с невероятни и нереалистични обещания, свързани с комерсиално предложение – например купон за отстъпка за продукт от гореспоменатите продукти. Тези публикации вече няма да позволени. Потребителите ще разполагат с инструменти за докладването им.

Важно е да се отбележи, че политиките и правилата за рекламиране на Instagram по начало не позволяват това преувеличаване и подвеждане. Бумът на инфлуенсърите обаче изисква тези правила да станат по-специфични.

Instagram иска да е позитивно място

Идеята на компанията е социалната мрежа да бъде позитивно място за всички. Трябва да се намали напрежението, което някои хора изпитват в резултат на социалните медии, обяснява Emma Collins. Тя е мениджър на публичните политики на компанията.

Инструментите за докладване на съдържание по новите правила трябва да бъдат достъпни в следващите няколко седмици.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за