Intel възнамерява да похарчи $1 млрд за Интернет

3
8

Световният производител на процесори Intel смята да похарчи 1 милиард долара, за да насърчи употребата на Интернет и компютърното обучение в развиващите се страни. Това заявиха представители на компанията. Програмата е наречена “Светът напред” и има за цел да насърчи достъпа до високоскоростен, безжичен Интернет за близо 1 милиард души, които не могат да бъдат онлайн. Същевременно в рамките й ще бъдат обучени и 10 милиона учители, които да използват технологиите в процеса на обучение. От Intel обясниха, че продължителността на инициативата ще е пет години, а подробности около нея ще бъдат предоставени на технологична конференция в Остин, Тексас. Програмата обединява и усилията на Intel да предостави евтини компютри, с което се надява да намери ентусиасти купувачи в училища и села в развиващите се страни, където повечето от жителите на могат да си позволят личен компютър. С това производителят на процесори ще направи и по-популярна безжичната технология WiMax, която е идеална за тези региони на света.

10x to ole
СПОДЕЛИ
Предишна новинаYahoo! Widget Engine 3.1.2
Следваща новинаKerio WinRoute Firewall 6.2.1 Build 1454
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Intel възнамерява да похарчи $1 млрд за Интернет"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
Q-tech
Q-tech

Цитат:


Intel възнамерява да похарчи $1 млрд за Интернет…


Да дойдат при нас ще им го пуснем с отстъпка 😀

panchev88
panchev88

И до доста отстъпка ще бъде:D

rewind
rewind

няма да стигнат до тук… още като чуят частта със това, че държавата ще трябва да “усвои” 40% за това, че на нейна територия ще бъде разгърната една от най-големите рекламни кампании в света 🙂
данъците ни не са привлекателни просто… нищо лично 😉

wpDiscuz