Iskorpitx

7
0

Напишете Iskorpitx в Google и вижте какво ще излезе. Над 100 000 сайта, повечето от тях само със заглавие Iskorpitx и никакъв друг текст. Това е резултата от може би най-масовото кракване в историята на Интернет.

Подозира се, че зад псевдонима Iskorpitx се крие 45-годишен турчин, но тази информация, разбира се, е непроверена. Доказано е обаче, че Iskorpitx краква над 21 549 сайта едновременно (все още се изчислява точния брой, който вероятно ще е доста по-голям), като за доказателство дифейсва всичките. Неговият подпис включва турското знаме, неговия псевдоним и родна страна, както и думите „fuck France, fuck Greece, fuck Armanian“, повторени няколко пъти..

Iskorpitx вече има доста голяма репутация в извършването на подобни неща. От 2003-та година насам той е кракнал около 117 000 уебсайта, без да включваме последните над 20 000. Сред тях има и сайтове на турското правителство.

Турският хакер изглежда е вдъхновил доста от своите сънародници, тъй като през последните месеци над 50 процента от дифейсванията се смята, че идват от Турция.

Все още не е ясно дали последните атаки са били извършени на ниво root потребител или на ниво уеб сървър. Не е ясна и мотивацията на Iskorpitx. За разлика от повечето свои сънародници, при него не се забелязва религиозна мотивация.

Източник: INet.blog.bg

ДОБАВИ КОМЕНТАР

7 коментара за "Iskorpitx"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка