Iskorpitx

7
9

Напишете Iskorpitx в Google и вижте какво ще излезе. Над 100 000 сайта, повечето от тях само със заглавие Iskorpitx и никакъв друг текст. Това е резултата от може би най-масовото кракване в историята на Интернет.

Подозира се, че зад псевдонима Iskorpitx се крие 45-годишен турчин, но тази информация, разбира се, е непроверена. Доказано е обаче, че Iskorpitx краква над 21 549 сайта едновременно (все още се изчислява точния брой, който вероятно ще е доста по-голям), като за доказателство дифейсва всичките. Неговият подпис включва турското знаме, неговия псевдоним и родна страна, както и думите „fuck France, fuck Greece, fuck Armanian“, повторени няколко пъти..

Iskorpitx вече има доста голяма репутация в извършването на подобни неща. От 2003-та година насам той е кракнал около 117 000 уебсайта, без да включваме последните над 20 000. Сред тях има и сайтове на турското правителство.

Турският хакер изглежда е вдъхновил доста от своите сънародници, тъй като през последните месеци над 50 процента от дифейсванията се смята, че идват от Турция.

Все още не е ясно дали последните атаки са били извършени на ниво root потребител или на ниво уеб сървър. Не е ясна и мотивацията на Iskorpitx. За разлика от повечето свои сънародници, при него не се забелязва религиозна мотивация.

Източник: INet.blog.bg

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
3 Автори на коментарите
yukscyberzorrogaffer Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ole
ole

Боже господи какви хора има на тоя свят….

gaffer
gaffer

Цитат:


Attacked by iskorpitx: 140320 of which 15115 are single IP and 125205 mass defacements


NightNiki
NightNiki

Очаквах да е руснак по-скоро. Как се уплаших, че ще е написал нещо за България…

MASTERDRE
MASTERDRE

що пък да пиши за нас? ко зимане даване има с нас?

cyberzorro
cyberzorro

Дано да го гепят Арменските тайни служби те не прощават после Гърците също да погнат ,некав си фес да се подиграва с поробените арменци и разделението на Кипър утре може и с Българите да се изгаври

yuks
yuks

Според това флашче той вече си „отива“ и няма да наква сайтове. А и сайтовете не са някякви пиратски и т.н те описват войните които е водила Турция

poisk
poisk

Сайтовете просто са били разположени на сървър с IIS / ASP :B)

Повече инфо за инцидента:
http://www.zone-h.org/news/read/id=206009