9.7 C
София

IT специалистите възлагат големи надежди на Windows 8

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Windows 8 не е чакана само от дългогодишните клиенти на Microsoft, които, със сигурност до сега не са изневерявали на компанията при избора си на операционна система. Оказа се, че и видни IT специалисти от областта на новите технологии възлагат големи надежди на предстоящия да се появи софтуер.

През тази седмица бе направено щателно проучване във връзка с това какви са очакванията на IT специалистите за операционната система Windows 8. Резултатите от анкетата, със сигурност, ще зарадват софтуерните магнати от Microsoft. Експертите от областта на информационните технологии са на мнение, че осмата версия на Windows ще бъде безспорен конкурент в сектора на операционни системи и конкурентите трябва да се готвят за този удар още от сега. Според проучването, повече от половината IT специалисти – цели 52% от участващите в него – заявиха, че задължително ще инсталират Windows 8 веднага след официалния му дебют.

Изследването е направено под командването и със съдействието на анализаторите от Information Week. В анкетата са разпитани само специалисти от IT сферата – общо 973 души. Отново, повече от половината от тях са готови да инсталират операционната система Windows 8 в офиса си, както и на компютрите в компаниите си. 5% от анкетираните обещаха, че ще закупят софтуера в деня на появата му на бял свят, защото, наистина, го очакват с нетърпение. Едва 13% от участниците на проучването, предприето от онлайн медията Information Week, предпочитат да подходят по-предпазливо и да изчакат първите отзиви от последната мобилна операционна система на Microsoft. Те обаче заявиха, че това не е отказ или недоверие към успеха на Windows 8, а начин на поведение на повечето потребители на пазар, предлагащ ежедневно нови и нови продукти – с различно качество, с различна насоченост, предназначение и цена. 19% от анкетираните IT специалисти имат намерение да инсталират предстоящата да се появи операционна система от Microsoft поне две години след дебюта й. Една четвърт от участниците в проучването са убедени, че в последствие всички Windows потребители ще инсталират осмата версия на софтуера.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини