4.2 C
София

Марк Зукърбърг – на лов за таланти по източния бряг

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

В официално интервю пред медиите и аудиторията миналата седмица, основателят на най-голямата и влиятелна социална мрежа в света – Facebook – Марк Зукърбърг намекна, че възнамерява да се отправи в търсене на нови таланти – IT инженери, предимно, а може би, дори и дизайнери. Свидетелство за това е изказването на младия предприемач, че, ако трябваше да започне всичко това, което е постигнал досега, щеше да го започне в Бостън. Анализаторите си позволиха да коментират споделеното от Марк Зукърбърг като признак за носталгия по отминалите години и най-вече по студентските му години, които както знаете, той прекарва именно по източния бряг – по-конкретно в престижния университет Харвард.

Всъщност, основателят на Facebook – Марк Зукърбърг смело си призна, че екипът му има нужда от нови лица, от зараждащи се таланти и нестандартни идеи и умове. Точно това подтиква предприемача да предприеме лов за таланти по източния бряг. Зукърбърг е на мнение, че в тази част на света ще открие най-много съмишленици и хора с идеи, които макар и нестандартни и различни, ще бъдат сходни с неговите лични планове за бизнеса.

Марк Зукърбърг обясни в интервюто си пред медиите, че като за начало, обиколката му в търсене на талантливи IT инженери, ще започне с любимия му университет Харвард. След това основателят на социалната мрежа Facebook ще се запъти и към аудиториите на Технологичния институт в Масачузетс и Университета Carnegie Mellon в Питсбърг. Освен инженери и дизайнери, работещи в областта на информационните технологии, Марк Зукърбърг е готов да приюти в екипа си и компютърни учени. Само в Харвард, основателят на социалната мрежа Facebook вече си е насрочил среща с над 200 млади и все още неизявени таланти.

В лова за таланти по американския източен бряг Марк Зукърбърг ще бъде придружен от Mike Schroepfer – вицепрезидента на инженерния отдел във Facebook.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини