Kaspersky Lab загуби обжалването на решението за забрана на продуктите им

10
1032

Евгени Касперски заяви, че това няма да попречи на компанията му да продължи с мисията си да пази своите потребители и фирми от цял свят.

В края на миналата седмица, Kaspersky Lab загуби обжалване на решението за забрана за използване на продуктите им във федерални и правителствени учреждения на територията на САЩ. То беше взето от Вашингтон след медийни публикации и обвинение от страна на официални представители на американската държава, че компанията работи в тясно сътрудничество с разузнавателните служби на Русия и е спомогнала за кражбата на класифицирана информация от служител на службите за безопасност на Щатите. От Kaspersky отрекоха тези обвинения и поискаха обяснение от страна на политиците в страната, но такова не им беше предоставено. Това накара да внесе иск в съда, в който се твърди, че забраната е в разрез с петата поправка на американската конституция и в този смисъл, незаконно.

В петък, апелативният съд на окръг Колумбия оповести решението си, според което решението за забраната не е незаконно и не нарушава конституцията.

„Решението на съда във Вашингтон е разочароващо, но събитията от миналата година, които доведоха до вземането на това решение бяха почти очаквани, и то не само от нашата компания, но и от защитната индустрия като цяло“, коментира на свой ред изпълнителният директор на Kaspersky Lab. В отговор на обвиненията, компанията разкри появата на три центъра за прозрачност, където представи кода на основните си продукти за преглед от експерти, за да се уверят, че няма поставен „троянски кон“ в тях.

„С усложняването на положението на сцената на компютърните заплахи, ние се опитваме постоянно да бъдем част от решението. Независимо от това дали ще продължим с борбата си в съда в отговор на днешното решение на съда във Вашингтон, ние ще останем отдадени в това да осигуряваме най-добрите решения за киберсигурност на нашите клиенти по цял свят и да спасяваме света от киберзаплахите“, пише Касперски в публикация на страниците на своя блог.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари