Kaspersky Lab загуби обжалването на решението за забрана на продуктите им

10
997

Евгени Касперски заяви, че това няма да попречи на компанията му да продължи с мисията си да пази своите потребители и фирми от цял свят.

В края на миналата седмица, Kaspersky Lab загуби обжалване на решението за забрана за използване на продуктите им във федерални и правителствени учреждения на територията на САЩ. То беше взето от Вашингтон след медийни публикации и обвинение от страна на официални представители на американската държава, че компанията работи в тясно сътрудничество с разузнавателните служби на Русия и е спомогнала за кражбата на класифицирана информация от служител на службите за безопасност на Щатите. От Kaspersky отрекоха тези обвинения и поискаха обяснение от страна на политиците в страната, но такова не им беше предоставено. Това накара да внесе иск в съда, в който се твърди, че забраната е в разрез с петата поправка на американската конституция и в този смисъл, незаконно.

В петък, апелативният съд на окръг Колумбия оповести решението си, според което решението за забраната не е незаконно и не нарушава конституцията.

„Решението на съда във Вашингтон е разочароващо, но събитията от миналата година, които доведоха до вземането на това решение бяха почти очаквани, и то не само от нашата компания, но и от защитната индустрия като цяло“, коментира на свой ред изпълнителният директор на Kaspersky Lab. В отговор на обвиненията, компанията разкри появата на три центъра за прозрачност, където представи кода на основните си продукти за преглед от експерти, за да се уверят, че няма поставен „троянски кон“ в тях.

„С усложняването на положението на сцената на компютърните заплахи, ние се опитваме постоянно да бъдем част от решението. Независимо от това дали ще продължим с борбата си в съда в отговор на днешното решение на съда във Вашингтон, ние ще останем отдадени в това да осигуряваме най-добрите решения за киберсигурност на нашите клиенти по цял свят и да спасяваме света от киберзаплахите“, пише Касперски в публикация на страниците на своя блог.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
7 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Oracle
Oracle

„… чe ĸoмпaниятa paбoти в тяcнo cътpyдничecтвo c paзyзнaвaтeлнитe cлyжби нa CAЩ и e …“

Тук малка корекция трябва 😉

Доналд
Доналд

Еха, страшни американци. Хем го забраниха, хем и кода му видяха. Най-великата нация! Супер са! Ииихууу!

Шишо
Шишо

що, българите ли сме велика нация, или руснаците?

Мeтоди Даmяноf
Мeтоди Даmяноf

Не вярвам на сащ, сащ е злото!

Dave
Dave

А защо ползваш Интернет и компютри произведени и измислени от САЩ?

Мeтоди Даmяноf
Мeтоди Даmяноf

Защо се доверявате на сащ?!

Шишо
Шишо

„защо се доверяват на сащ“ ли? дали не е защото имат нещо в повече от теб? например мозък.

ха-ха
ха-ха

Компютър, произведен в САЩ вероятно само ти ползваш 😉 Защото в последния четвърт век там не е произведена нито една машина. Освен ако не наричаш „производство“ монтирането на китайски компоненти и корейски дисплей в тайванска кутия и залепянето на лепенка с някаква марка отгоре. Като самата лепенка, независимо от текста си, също е отпечатана в Китай 😀

Шишо
Шишо

хахачо за четвърт век ли говорим или за 13 години откогато е моя музеен IBM Thinkpad. айде мери си малко мерките де. а смартфона ти да не би да е с руски процесор? а първите 3 суперкомпютъра къде са правени? а твоя компютър с какъв процесор е? ха ха. глупав трол.

WWW
WWW

абе, дръвник, на тинкпад серията даже дизайна японци са го мислили. какво остава за чарколяците…