Интересът към електромобилите непрекъснато нараства и скоро големите европейски автомобилни производители, като VW, Volvo и BMW, ще трябва да започнат да внасят мощни акумулаторни батерии от Азия. Но ситуацията може съвсем скоро да се промени.

LG възнамерява да построи в Полша нова фабрика за производство на акумулаторни батерии за електромобили. Това ще бъде първата фабрика в Европа от подобен тип. По този начин LG възнамерява да удовлетвори нарастващото търсене на батериите от този тип.

LG избра Полша, понеже считаме, че това е най-конкурентното място за производство, откъдето ще можем да удовлетворим потребностите на европейските и световните производители на електромобили“ – каза Чанг-Беом Кан, вицепрезидент на LG Chem.

Строителството на новата фабрика ще струва $1,63 милиарда. Тя ще бъде разположена в град Вроцлав, близо до границата с Германия, което е съвсем логично, понеже Германия произвежда много автомобили, а вече и електромобили. Още следващата година е планирано да започнат работа нови поточни линии, които ще могат да произвеждат по 100 000 акумулаторни батерии годишно. Фабриката ще създаде около 2 500 нови работни места. Ще има и научноизследователски център.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

5 коментара за "LG възнамерява да построи в Полша най-големия в Европа завод за батерии за електромобили"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка