LG също ще произвежда за Tesla новия тип акумулаторни батерии 4680

1
558

Освен Tesla и нейния дългогодишен партньор Panasonic, с производството на акумулаторни батерии с форм фактор 4680 се заема още една компания. Според южнокорейските медии, LG Energy Solution, която е дъщерна компания на LG Chem вече е почти готова със своята нова поточна линия за производството на цилиндричните захранващи елементи тип Tesla 4680. Да си припомним, че новата акумулаторна батерия е със значително по-големи размери от стандартните и бе представена от автомобилната компания на Илън Мъск през месец септември миналата година.

Уеб изданието The Electrek допълва, че LG Energy Solution вече е инсталирала необходимото оборудване в своя завод в Очанг, Южна Корея и възнамерява колкото се може по-бързо да стартира пилотното производство на новите батерии и да изпревари Panasonic. Да напомним, че японската компания сглобява още една пилотна поточна линия в Осака, Япония, която трябва да започне производството на новите по-големи елементи към края на следващата финансова година, която за Panasonic започва на първи април.

Тъй като досега нито един друг производител на електромобили не е съобщавал, че ще използва новия тип акумулаторни батерии, може да се каже, че и двете компании монтират своите нови поточни линии специално за Tesla, за да могат да изпълнят сключените мащабни договори.

Tesla вече произвежда новите 4680 батерии със своята експериментална поточна линия във Фримонт и работи върху разгръщането на пълноценното производство на тези батерии в своите гигафабрики в Берлин и Тексас.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари