fbpx
15.2 C
София

LinkedIn отчита рекордни нива на продължителността на посещенията и ангажираността на потребителите

Най-четени

Социалната мрежа за свързване на професионалисти LinkedIn, която си притежава и управлява от Microsoft, публикува последния си доклад за отчитане на резултатите. Социалната мрежа споделя, че приходите ѝ са нараснали с 26% през последното тримесечие, докато времетраенето на потребителските сесии е нараснало с 22%, като допълнително компанията казва в доклада си, че отчита „рекордна потребителска ангажираност“ към платформата.

Въпреки че това „рекордно увеличение на ангажираността“ звучи обнадеждаващо и привлича вниманието на създателите на съдържание и в платформата и на всички други, които я използват като ключов комуникационен инструмент, някои анализатори от популярни технологични медии казват, че тези „рекордни нива на ръст на потребителската ангажираност“ всъщност далеч не са чак толкова рекордни, колкото твърди платформата.

Ако обърнем внимание на отчетите на приходите и потребителското взаимодействие в социалната мрежа за последните четири години, всъщност ще установим, че LinkedIn отчита приблизително сходни „рекордни“ нива на увеличаване на потребителската ангажираност (измервана като продължителност на потребителските сесии в платформата, брой и вид на взаимодействията със съдържанието, които потребителите извършват, активност в платформата и други показатели). Мета анализите показват, че за последните четири години броя на активните сесии в платформата се е увеличил с повече от 418%, като за същия период платформата е успяла да привлече повече от 47% нови потребители.

Така технологичните журналисти остават леко скептични относно това доколко „рекордни“ са последните нива на ръст на потребителската активност в платформата. Както винаги, дяволът и тук е в детайлите. От Microsoft излизат с твърденията за рекордно увеличение в активността в докладите си, но не предоставят скала или стойностите за сравнение, които да бъдат отправна точка, за да можем да се ориентираме точно колко рекордни са новите нива на активност, които платформата отчита.

Социалната мрежа не се предоставя числови данни за това колко публикации коментират потребителите и колко често използват реакциите към публикации, колко често влизат в разширена дискусия под дадена публикация в коментарите и прочее данни, които да ни помогнат да разберем за какви точно стойности на потребителските взаимодействия става дума. От друга страна, както споменахме, в докладите на социалната мрежа от 2018 г. за всяко тримесечие можем да прочетем, че тя отново е отчела „рекордни нива на потребителската активност“. Но няма как с всяко изминало тримесечие да бие значително собствените си рекорди.

По отношение на приходите, социалната мрежа отчита известно свиване на приходите от реклама, което е обща тенденция и за останалите социални мрежи днес, но като цяло приходите продължават да растат. Microsoft също така отбелязва, че е увеличила инвестициите си в LinkedIn. Не е ясно към каква посока и към какъв тип съдържание ще се ориентира платформата в следващите си стъпки от плана си за развитие – едва ли можем да очакваме да инвестира в алгоритми и в подпомагането на съдържание като това в Instagram и TikTok, но навярно за да продължи да поддържа и увеличава ангажираността на потребителите си, платформата възнамерява да инвестира в подходящо за аудиторията съдържание.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини