13.9 C
София

LinkedIn ще изплати 6 млн. долара за извънреден труд

Най-четени

Социалната мрежа за професионални контакти LinkedIn е изразила съгласие да изплати 6 милиона щатски долара като компенсация за нарушаване на трудовото законодателство, съобщава американското Министерство на труда.

Компанията ще изплати $3,3 млн. на своите служители за извънреден труд, който преди не е бил възнаграден, както и още 2,5 милиона долара във вид на компенсации. Те ще бъдат разпределени между 350 бивши и настоящи служители на компанията от подразделенията ѝ в щатовете Калифорния, Илинойс, Небраска и Ню Йорк, допълва The Financial Times.

В хода на проведеното от Министерството на труда разследване се изяснило, че от февруари 2012 г. до февруари 2014 г. компанията изобщо не е отчитала извънредния труд, положен от работещите в нея, и съответно той не е бил заплатен. Разследващите от Министерството провели разговори със служителите и техните мениджъри и проучили ведомостите за заплати.

Компанията се е съгласила да организира обучение за своите служители, по време на което да им бъдат разяснявани различни аспекти на трудовото законодателство. В допълнение, LinkedIn се ангажира да напомня на всички свои мениджъри, че извънредният труд трябва да бъде правилно отчитан и заплащан. Политиката на компанията не позволява да бъдат наказвани служители, изразили безпокойство или недоволство от условията на труд.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини