fbpx
7.6 C
София

Linux Foundation създава платформа за метавселена с отворен сорс код

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Организацията с нестопанска цел Linux Foundation представи фондацията Open Metaverse Foundation (OMF), създаваща  нова платформа с отворен код, която ще даде възможност на всички да създават собствени метавселени, както и да се включват към една обща метавселена.

Според организацията нейният проект ще осигури пространство за съвместно разработване на софтуер с отворен код и създаването на стандарти за всеобхватна, глобална, независима и мащабируема метавселена.

Към разработката вече се присъединиха ChainHub Foundation, Cloud Native Computing Foundation, Futurewei, GenXP, Guangdong Digital Industry Research Institute, Hyperledger Foundation, LF Edge, LF Networking, OpenSDV, Open Voice Network и Veriken. Участниците ще използват своя експертен опит в инициативи, обхващащи изкуствения интелект, облачните изчисления, цифровите активи, различните транзакции, идентичността, мрежите, симулацията, сигурността и други.

Фондация „Отворена метавселена“ Open Metaverse е организирана в групи по интереси (FIG), които вземат решения по ключови теми. В рамките на тези групи са създадени ресурси и форуми, които привличат участниците от определени области. Те са общо осем на брой:

  1. Потребители,
  2. транзакции,
  3. цифрови активи,
  4. моделиране и виртуални светове,
  5. изкуствен интелект,
  6. работа в мрежа,
  7. сигурност и поверителност,
  8. законодателство и политика.

Вече са готови и работят уеб сайтът на фондация „Отворена метавселена“ и общността Discord. От 10-ти до 12-ти май във Ванкувър ще се проведе събитието Open Source Summit North America, на което участниците ще споделят своите нови идеите си за този интересен проект.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини