LION Smart представи свръхплътната батерия за електромобили LIGHT Battery

4
2330
LIGHT Battery

Германската компания LION Smart разработи свой вариант на акумулаторния блок с батерии за електромобилите. Новата акумулаторна батерия се нарича LIGHT Battery и в нея се използват редица нови технологии. По-интересните са водното охлаждане 3M Novec и използваната инфрачервената връзка между блоковете за управление на различните сегменти.

Проверката на новата батерия в реалността е осъществена на електромобила BMW i3. Неговият акумулаторен блок бе заменен с новия LIGHT Battery блок.

Оригиналният акумулаторен блок на BMW i3 е с капацитет 33 KWh. Новата LIGHT Battery заема същия обем и се инсталира на същото място, но има капацитет 100 KWh. Това означава, че новата батерия има с 80% по-висока енергийна плътност. Пробегът на електромобила с LIGHT Battery се е увеличил от 180 километра на 700 километра (EPA). И още, поддържа се технология за свръхбързо зареждане на новата акумулаторна батерия.

Главните особености на новия акумулаторен блок са показани на следното видео:

Можем само да приветстваме всички иновации в сегмента на акумулаторните батерии, които увеличават тяхната енергийна плътност и технологичен живот и едновременно с това ги правят по-леки и по-безопасни.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари