На Международния конгрес по астронавтика Lockheed Martin обяви архитектурата и оперативните си планове за своя Марсиански базов лагер (MBC).

Компанията показа компютърно генерирани изображения, демонстриращи орбиталната станция, към която могат да се скачват големите междупланетни космически кораби, както и совалките за кацане и излитане. Планът за Марсианския базов лагер не е нов, но Lockheed представи нова информация за този проект.

Лагерът ще се използва за организиране на експедиции на Марс в продължение на няколко седмици от екипажи с по 4 души. Совалката за многократно използване се нарича MADV (Mars Ascent / Descent Vehicle) и ще транспортира хора и товари към повърхността на Червената планета и обратно.

Lockheed Martin описа и горивна система, базирана на течен водород и кислород, която ще използва водата в пределите на станцията, включително и леда от астероидите. Водата ще се доставя от специализирания космическия апарат WDV (Water Delivery Vehicle), който ще бъде разработен от друга компания.

За транспортирането на хора до MBC ще се използва ракетна система, създадена от NASA.

Неотдавна много амбициозен проект за усвояването на Червената планета представи и Китай, който възнамерява да изпрати научна мисия на Марс още през 2020 година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари