Mercedes ще вграждат автопилот в бъдещите си автомобили от S-клас

1
25

Mercedes е в заключителния етап по тестване на собствена роботизирана система за управление на автомобила, която действително може да бъде наречена „автопилот“ и може да се конкурира с подобните автоматизирани автомобили на Google, KIA, Audi и други. Представителите на Mercedes официално са съобщили, че системата е показала отлични резултати при обикновено шофиране, включително бързо ускорение, спиране и остри завои.

В провежданите тестове са включени аварийни ситуации, включително рязко спиране пред препятствие, например автомобил, който внезапно променя направлението на движение. Тестването включва и изпреварване на трасето без участие на шофьор. Автопилотът на Mercedes е способен да следи за плътността на движение, като и безупречно да управлява автомобила в задръствания.

Резултатите от скоростните трасета показват стабилна работа при скорост до 200 км/ч (линейна скорост без пресичане на маркировката). В следващите модели, Mercedes предвижда възможност за престрояване по време на движение в аутобаните. Mercedes сравнява своята автоматизирана система с автопилота в самолетите, изпълняващ множеството рутинни задачи по време на полет.

Въпреки, че Mercedes планира създаването на напълно автоматизирана система за шофиране, например в САЩ шофьорът няма да може да се отпусне с ръце зад главата и да се наслади на пътуването. Американските закони изискват шофьорът да държи поне едната си ръка на кормилото. В Европа засега подобни проблеми няма и подобна система може да опрости работата на шофьорите и да намали задръстванията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари