fbpx
12.8 C
София

Micron възнамерява да построи ново предприятие за производство на DRAM чипове в Япония

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Новите власти в Япония очевидно са решени да стимулират желанието на чуждестранните производители на компоненти да локализират производството си на територията на страната. След TSMC, американската компания Micron Technology може да обяви решението си за изграждане на предприятие в Япония. До 2024 г. тя трябва да започне производството на RAM-чипове в Хирошима.

Според Reuters, компанията Micron Technology вече разполага с предприятие за обработка на 300-милиметрови силициеви пластини за чиповете оперативна памет в Хирошима, а новият проект просто включва изграждане на допълнителни мощности. В съседство вече се намира изследователски център, така че разширяването на клъстера може да е в интерес на Micron.

Според японското издание Nikkan Kogyo, компанията ще построи новото съоръжение в Хирошима за производство на чипове оперативна памет на стойност $ 7 млрд. Компанията ще започне работа през 2024 г. Цифровизацията на икономиката в дългосрочен план ще съхрани високото търсене на оперативна памет за центровете за обработка на данните, така че локализирането на производството може да има икономически смисъл.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини