Вчера се появи първата информация, че Microsoft възнамерява да направи версии на уеб-браузъра Edge и за мобилните операционни системи Android и iOS и ето, че софтуерният гигант доста неочаквано анонсира бетата на този браузър за платформите на Apple и Google.

Microsoft не успя да направи своята Windows 10 Mobile и сега софтуерният гигант явно се концентрира върху това, да направи ОС Windows 10 колкото е възможно по-дружелюбна по отношение на смартфоните с Android и iOS. Основната функция на мобилната версия на браузъра Microsoft Edge е възможността да се продължи работата с дадена уеб страница от компютъра към смартфона и обратното. Освен това, Microsoft Edge за iOS дава достъп до историята и дори до електронните книги.

Най-големият недостатък на мобилния браузър на Microsoft е липсата на синхронизация на разделите. Джо Белфиоре съобщи, че корпорацията усилено работи върху Microsoft Edge и цялостната синхронизация ще се появи скоро във вид на обновявания.

Навярно Microsoft ще се опита да да догони Google Chrome, с пазарен дял над 60%, но без синхронизация всичко ще приключи така унило, като Windows 10 Mobile.

Важно е да се отбележи, че Microsoft Edge за Android и iOS използва вградените в тези мобилни операционни системи уеб енджини – за iOS това е Webkit, а за Android – Chromium. Според Microsoft, това е направено с цел по-дълга автономна работа.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари