Microsoft блокира 38 файлови разширения в услугата си Outlook, с което вече списъкът със забранените файлови разширения за качване наброява цели 104 формата.

Компанията не каза от кога точно промяната ще бъде валидна, но се очаква да влезе в сила съвсем скоро. Когато това стане, вече потребителите няма да могат да качват файлове с въпросните разширения от черния списък, освен ако не използват корпоративна версия на Outlook и системният администратор не е направил изключение за конкретен файлов формат.

Както съобщават от портала ZDNet, новоблокираните файлови разширения често се използват за изпращане на злонамерено съдържание, а законната им и нормална употреба е доста рядка, така че Microsoft очаква, че въпросната актуализация едва ли ще представлява проблем за потребителите, а по-скоро ще повиши значително сигурността, като не се очаква обикновените потребители на Outlook да усетят някаква липса.

Безопасността на първо място

Новият черен списък включва Java, PowerShell и Python файлове, както и цифрови сертификати и други файлови разширения, които биха могли да се използват за злонамерен достъп и компрометиране на сигурността. Много от уязвимостите, които използват подобни файлови разширения, отдавна са запушени или са неактивни, но все пак Microsoft решават да ги блокират, в полза на всеки, който работил с остаряла версия на някой софтуер. За повече подробности разгледайте пълния списък на Microsoft, в който са изброени всички забранени типове файлове.

Ако все пак използвате някое от тези файлови разширения, от компанията са съставили ръководство, в което обясняват как можете да го добавите в белия списък и отново да можете да го качите в Outlook.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари