Microsoft закупиха домейна Xbone.com

1
33


Xbox One звучи на много хора странно. Особено имайки предвид, че става дума за технология от трето поколение. А медиите и геймърите решиха да съкратят изговарянето на “Xbox One” направо на “Xbone”. Удобно, нали? В отговор на това Microsoft се реши на интересна стъпка и закупи домейна xbone.com.

Както споделят и от Fusible, на Microsoft може и да не им харесва как много хора почнаха да наричат конзолата им от последно поколение, но все пак закупиха домейна. Какво да се прави. потребителят е винаги прав, нали? Всъщност медията е първа, която забелязва промяната на собственика на домейна.

Всичко идва, след като шефът на отдел “Програмиране” Лорънс “Майор Нелсън” Хърб изразил недоволството си от съкращението: “Не ми харесва”, заявил “Майорът”. “…то изразява неуважение към екипите, които са вложили хиляди часове труд и усилия в разработката на този продукт”, разказал пред NeoGaf.

Засега не е известно дали компанията мисли да използва домейна. Microsoft може да държат неактивен домейна, докато си искат (зареждайки в браузъра Xbone.com бивате отведен към страница с резултатите на домейна в търсачката на Microsoft Bing) или да направят така че вписвайки адреса в лентата на браузъра да бъдете отвеждан към страницата на конзолата. Кой знае?! Все пак любопитен ход от страна на компанията. Това говори, че Microsoft все пак се вслушват в гласа на народа, нали?

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Microsoft закупиха домейна Xbone.com"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz