Microsoft закупиха домейна Xbone.com

1
32


Xbox One звучи на много хора странно. Особено имайки предвид, че става дума за технология от трето поколение. А медиите и геймърите решиха да съкратят изговарянето на „Xbox One“ направо на „Xbone“. Удобно, нали? В отговор на това Microsoft се реши на интересна стъпка и закупи домейна xbone.com.

Както споделят и от Fusible, на Microsoft може и да не им харесва как много хора почнаха да наричат конзолата им от последно поколение, но все пак закупиха домейна. Какво да се прави. потребителят е винаги прав, нали? Всъщност медията е първа, която забелязва промяната на собственика на домейна.

Всичко идва, след като шефът на отдел „Програмиране“ Лорънс „Майор Нелсън“ Хърб изразил недоволството си от съкращението: „Не ми харесва“, заявил „Майорът“. „…то изразява неуважение към екипите, които са вложили хиляди часове труд и усилия в разработката на този продукт“, разказал пред NeoGaf.

Засега не е известно дали компанията мисли да използва домейна. Microsoft може да държат неактивен домейна, докато си искат (зареждайки в браузъра Xbone.com бивате отведен към страница с резултатите на домейна в търсачката на Microsoft Bing) или да направят така че вписвайки адреса в лентата на браузъра да бъдете отвеждан към страницата на конзолата. Кой знае?! Все пак любопитен ход от страна на компанията. Това говори, че Microsoft все пак се вслушват в гласа на народа, нали?

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Xanatos Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Xanatos
Xanatos

Какъв глас на народа бе, за политика ли си говорим тук?! Взели са го, за да не може никой друг да го купи и експлоатира, а не защото искат да го използват. Елементарна и напълно нормална практика, която изобщо не заслужава отделна новина.