fbpx
12.8 C
София

Microsoft закупиха домейна Xbone.com

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Xbox One звучи на много хора странно. Особено имайки предвид, че става дума за технология от трето поколение. А медиите и геймърите решиха да съкратят изговарянето на „Xbox One“ направо на „Xbone“. Удобно, нали? В отговор на това Microsoft се реши на интересна стъпка и закупи домейна xbone.com.

Както споделят и от Fusible, на Microsoft може и да не им харесва как много хора почнаха да наричат конзолата им от последно поколение, но все пак закупиха домейна. Какво да се прави. потребителят е винаги прав, нали? Всъщност медията е първа, която забелязва промяната на собственика на домейна.

Всичко идва, след като шефът на отдел „Програмиране“ Лорънс „Майор Нелсън“ Хърб изразил недоволството си от съкращението: „Не ми харесва“, заявил „Майорът“. „…то изразява неуважение към екипите, които са вложили хиляди часове труд и усилия в разработката на този продукт“, разказал пред NeoGaf.

Засега не е известно дали компанията мисли да използва домейна. Microsoft може да държат неактивен домейна, докато си искат (зареждайки в браузъра Xbone.com бивате отведен към страница с резултатите на домейна в търсачката на Microsoft Bing) или да направят така че вписвайки адреса в лентата на браузъра да бъдете отвеждан към страницата на конзолата. Кой знае?! Все пак любопитен ход от страна на компанията. Това говори, че Microsoft все пак се вслушват в гласа на народа, нали?

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Xanatos
Xanatos
8 години

Какъв глас на народа бе, за политика ли си говорим тук?! Взели са го, за да не може никой друг да го купи и експлоатира, а не защото искат да го използват. Елементарна и напълно нормална практика, която изобщо не заслужава отделна новина.

Нови ревюта

Подобни новини