12.1 C
София

Microsoft заяви, че ще бъдат блокирани всички начини за инсталирането на Windows 11 на неподдържан хардуер

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft повече няма да позволи инсталирането на Windows 11 на компютри и лаптопи, които не съответстват поне на минималните системни изисквания за новата операционна система. Информацията бе съобщена от популярния уеб портал WindowsLatest.

Бета версиите на Windows 11 се разпространява свободно и безплатно, и на практика всеки потребител може да си изтегли най-новия ISO дисков образ. Наскоро бяха предложени няколко начина за инсталирането на новата операционна система на Microsoft и на компютри с по-слаб хардуер от този, който е на минималните системни изисквания. Сега софтуерният гигант официално заяви, че ще блокира всички възможни задни вратички и методи за заобикалянето на това ограничение.

„Ние разбираме, че е тъжно, че някои потребители няма да могат да се инсталират Windows 11, но е важно да се разбере, че причината поради която правим това, е компютърните устройства да станат по-продуктивни и да осигуряват по-висока информационна безопасност в сравнение с когато и да било досега. По този начин те ще бъдат мощни и добре защитени“ – се казва в изявлението на Microsoft.

Навярно вече всеки се е досетил как точно ще стане това блокиране. Microsoft ще проверява съвместимостта на компютрите с Windows 11 с помощта на телеметрията, която ще бъде интегрирана в центъра за обновяване, където ще излиза съобщение за грешка в съвместимостта на хардуера.

Microsoft допълни, че сега използваните методи за заобикаляне на хардуерните ограничения няма да работят, а всички новопоявили се техники от подобен тип ще бъдат пресичани.

Абонирай се
Извести ме за
23 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини