fbpx
-2.2 C
София

Microsoft изгражда нов център за данни в Айова

Най-четени

Корпорацията Microsoft е стартирала изграждането на нов център за данни в щата Айова, САЩ. Според официално изявление на властите на щата, площта на центъра за данни е 149 000 квадратни метра. Ще отбележим, че това ще бъде вторият такъв център, изграден от Microsoft в Айова. Първият обаче е почти четирикратно по-малък.

Властите в Айова съобщиха също, че Microsoft е наела специално за целта терен от 7 квадратни мили. Планираният обем на инвестициите в новите мощности е около $ 2 милиарда. Щатската управа не без гордост отбелязва също, че инвестицията потвърждава привлекателността на щата за изграждане на големи инфраструктурни проекти, като например центрове за данни. Припомняме, че в миналото в Айова свой център за данни изгради и компанията Facebook.

Очаква се за работата на новия център за данни на Microsoft да бъде построена собствена електроразпределителна подстанция, а корпорацията да получи преференциална цена за използваната от нея електроенергия от около 3-4 цента за киловат. Електрическата енергия за центъра за данни ще се доставя от компанията MidAmerican Energy, един от най-големите оператори на вятърни паркове в САЩ.

Към момента на откриването му в центъра за данни ще работят 80 служители. „Като правило, центровете за данни не са големи генератори на работни места, но тяхната работа може косвено да осигури стотици нови работни места“, казва Клайд Евънс, заместник-кмет по икономическото развитие на град Уест де Мойн, в близост до който ще бъде разположен новият център за данни.

Новият център за данни ще поддържа облачните операции на Microsoft, в частност работата на Azure и свързаните с платформата решения.

На снимката: първият център за данни на Microsoft в Айова
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини