Microsoft: Използвайте нашата търсачка и ще ви платим

10
1

Microsoft съобщи през уикенда, че започва нова политика по популяризиране на Live търсачката си. Компанията ще плаща на всички големи фирми, които задължат нейните подчинени да използват търсачката на Microsoft. Сумата, която компанията от Редмънд ще плаща на бизнес клиентите зависи от посещенията, които са генерирали служителите на фирмата. При началнатa регистрация фирмата може да получи 25 хиляди долара и при добри резултати до $10 долара за компютър, използвал търсачката. Едно от изискванията при използването на търсачката е то да става с браузъра на Microsoft – Internet Explorer 7. Представител на компанията коментира, че така Microsoft ще се опита да наложи своята търсачка, която е на трето място след Google и Yahoo! Според тях бизнес потребителите прекарват много повече време в интернет и са може би най-търсещата група. „Служителите на дадена фирма ще използват Live в офисите, като с времето ще свикнат с търсачката. След това като се приберат вкъщи и седнат на домашното PC ще отворят Internet Explorer и ще… използват пак Live“ добавя говорителя на Microsoft.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Последователи
 
Most reacted comment
Най-реагираният коментар
4 Автори на коментарите
venci72Melmak ®Bridragozow Последни автори на коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
kalitar
kalitar

Поредния комерсиален проект на Майкрософт. Аз лично предпочитам Mozilla + Google.

ozzy
ozzy

на баба им хвърчилото…. ще си ползвам пак гугъла!

the_best
the_best

E не, тия пак се осраха. Не могат да предложат нищо по-добро и понеже ги е яд, предлагат пари. Не става така работата…

ECKO
ECKO

Един вид сега Microsoft ще плаща с парите на потребителите, които са си купили Windows :blink:

trifonoff
trifonoff

Само ще кажа Айде нема нужда.

dragozow
dragozow

Как биха задължили някой да ползва точно тяхната търсачка.

Bri
Bri

Не съм адвокат на Microsoft, даже конкретната идея ми се струва тъпа. Но те са го сметнали, не се тревожете. Та мисълта ми беше, че Live Search въобще не е толкова зле, колкото се опитват да го изкарат някои. Понякога изкарва по-добри резултати от Google, понякога – не. Например, за търсене на текстове на песни Live-а просто не го бива, освен ако не търсите нещо супер, супер банално. Но иначе за ежедневна употреба става.
Поздрави.
п.п имаше и някаква друга инициатива – търсете с Live Search, а ние ще даряваме пари на ООН или нещо подобно.

hattamotto
hattamotto

Сментали са го – нанай си, просто в момента Microsoft е в едно доста незавидно положение – доста голями корпорации отказаха да минат на Vista до излизането на SP1, както го посочи екипа на калдата, а и новината, че много държавни институции и министерства в САЩ сe отказват от мигриране към новата им ОС нанася тжки удари по компанията. ЕС ги товари с такси и глоби, съдилища и т.н, все по-широко се ползват Linux/unix базирани решения. Може и да дочакаме сривът на този гигант. Кой ли знае? Времето ще покаже…..

Melmak ®
Melmak ®

Сигурно са на 3-то място само защото са баннали Гугъл и Яхуу от фирмената мрежа 🙂 …

Честито на печелившите.

venci72
venci72

Аз съм на Linux,Mozilla Firefox и Google. И съм много доволен.:cheers: