Microsoft обнови синия филтър в ОС Windows 10

5
192

Неотдавна в операционната система Windows 10 бе вграден филтър за синия цвят, който засега присъства само в тестовите компилации. В най-новата предварителна версия се появиха редица подобрения в неговата работа.

Синият филтър все още се тества и Microsoft разглежда неговите положителни и отрицателни страни. В ОС Windows 10 15014 е добавена анимация при работата на филтъра за син цвят, която по-добре показва настройките, въведени от потребителя. Microsoft обяви, че това е само началото на голяма поредица от подобрения, които потребителите ще могат да видят още преди излизането на голямото обновяване Creators Update през месец април.

Филтърът за синия цвят е предназначен да промени излъчването на дисплея към по-топли цветове през вечерта и нощта. Намаляването излъчването на синия цвят рязко намалява вредата от компютърните дисплеи при слабо осветяване на помещението и положително се отразява на качеството на съня.

Потребителите могат самостоятелно да променят цветовата температура, да използват график за нейната автоматична промяна или да настроят промените в зависимост от своето географско положение, с което системата се съобразява кога е ден и нощ и автоматично променя цветовата температура. Вграденият в ОС Windows 10 филтър за синия цвят обезсмисля популярните приложения от трети страни, като например f.lux.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари