Главният изпълнителен директор на софтуерния гигант Сатя Надела за втори път през 2017 година обяви официалната статистика за използването на флагманската операционна система Windows 10.

Към днешен ден Windows 10 се използва в над 600 милиона различни компютърни устройства. Това са персонални компютри. лаптопи, конзолите от фамилията Xbox One, устройствата Surface Hub и дори VR шлемовете HoloLens. Сатя Надела обяви тези данни по време на ежегодната среща с акционерите.

Първоначалните намерения на Microsoft бяха достигането на 1 милиард инсталации към началото на 2018 година. Но разпространението на Windows 10 не бе така бързо, както се искаше на ръководството, и софтуерният гигант още миналата година се отказа от тези намерения. Всички разбраха, че трябва да се изчака до достигането на заветния милиард. Ръстът на разпространението на Windows 10 рязко намаля, след като Microsoft се отказа от безплатното обновяване от предишни легални копия на операционната система.

В началото на 2017 година W10 бе инсталирана на около 500 милиона устройства. Неотдавна Microsoft реши да се откаже от мобилната ОС Windows Phone, и се очаква анонсът на съвсем нови смартфони с Windows 10. Засега Microsoft спазва преразгледаните си планове, според които 600 милиона инсталации трябваше да станат през месец ноември.

25
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
11 Коментари
14 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
12 Автори на коментарите
10 sux 4 realДо 10 suxDOS 6.22mac sux10 sux Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анон
Анон

Интересно ми е дали си се бил родил, когато аз съм се регистрирал в linux-bg и какво общо има с това, че най-малоумния Windows, който е издаван някога, е записан (с или без твое съгласие) на устройството ти?

Кире
Кире

Онанончо, предварително е инсталиран защото всички големи корпорации са счели че това е най-доброто, и няма смисъл да инсталират ненужно линух, който веднага ще бъде махнат.

До Анон
До Анон

Какво означава това „най-малоумния Windows, който е издаван някога“? Логика има ли? Windows може ли да бъде „малоумен“?

Anon
Anon

Да малоумен е, правен е от малоумници за малоумници, също като китайско-червеновратата марка – Гейзер, от гейове за гейове.
Win 10 се използва от хора с IQ под 90 и/или такива които обичат да им го набиват в анала.

Кире, ти си много спрял или не можеш да четеш, вероятно си с уи 10, няма смисъл да се занимавам да ти обяснявам, стената би ме разбрала по-добре.

До Anon
До Anon

„правен е от малоумници за малоумници“, „набиват в анала.“ и „вероятно си с уи 10“ – Шега, нали?

Ааааа
Ааааа

Реално погледнато няма как да е инсталиран на устройството ти без твоя съгласие, защото струва бол пара.. Междодругото линукс е в пъти по-добре ако не си геймър.

хипстер
хипстер

А има ли данни колко ползувателя са се измъкнали от блатото майкрософт вместо да се поддадат на насилствената миграция към уиндоус 10?
Да премина от това да ползвам операционна система за да управлявам компютъра си към това да предоставя компютър на майкрософт за да ми пробутват „услугите“ си, които даже не искам. Как пък не.
Много ми е интересно кога интел и майкрософт ще бъдат разследвани за далаверата с драйверите изкуствено ограничени да работят само на десятка.

ама
ама

Ама не пишат колко пъти Уиндолс 10 е била динсталирана за същото време?

Oracle
Oracle

Хайде пак се почна … Санчовците се събудиха 🙂 Ето Ви тук нещо доста интересно за четене. Копирах го от BulForum. Сигурен съм, че всеки Линукс краен потребител, ще познае нещо интересно за себе си в следващите редове: „Санчо и свободата Санчо е малоумният Линукс потребител, чул от съседа, че имало няк’ва „куул“ система, дето кърти мивки и рулирала. И тъй като Санчо е бунтар по природа, веднага решава, че така ще стане по „елеет“ за околните и няма да бъде поредния „ламер“. Санчо е твърде самоуверено ламерно копеле, което псува Уйндоус и твърди, че го може. И сега става… Виж още »

Rens1o
Rens1o

Супер манипулативен текст. Предимствата на Linux за мен са очевидни: – По-бърза система; – Можеш да си я нагласиш, както на теб ти е удобно и приятно; – Ъпдейтите по-често поправят и оптимизират системата, отколкото да водят до нови проблеми. Не може да се каже същото за Windows, особено напоследък – справка – computerworld.com/author/Woody-Leonhard/. Изобщо не става въпрос за „бунт“ или за това, че е безплатно. Да, предимство е, че няма нужда да се плащат стотици левове за легално ползване, но, когато някой си е свършил добре работата, определено бих платил някаква сума за продукта му или пък бих направил… Виж още »

Rens1o
Rens1o

Всеки с мнението си, winn, аз имам своето и затова ти сложих палец надолу. Положителното при теб, че всее пак си дал някакви аргументи, а не манипулативни разказчета, като оня по-нагоре.

unknown
unknown

Майка ти обаче никога не е офлайн, това е проблема.

До unknown
До unknown

Ти си простак!

pix3l
pix3l

Не бъркай Linux къмюнитито с идиотите в linux-bg. Тези малоумници са точно толкова ограничени, колкото Windows фанатиците.

До pix3l
До pix3l

„идиоти“, „малоумници“, ограничени“, „фанатици“ – хахаха…

the professor
the professor

на английски се изговаря линъкс… а на финландски/фински се изговаря линукс – тоест това е най правилно… за справка пусни google translate и дай да го изговори… п.с. за останалите на windows 10 са толкова много инсталациите щото вероятно всяка преинсталация я броят за нова инсталация… това с win 8 са най насраните windows-и сами си серат и си скапват файловата система и е много трудно да ги накараш да си направят скандиск при стартиране, но като буутна от флашка mini 7 или mini 8 почва да фиксва един куп грешки… да не говорим колко олигофренско са направили vpn и… Виж още »

Пояснение!
Пояснение!

Линукс, бе човек!

Ааааа
Ааааа

Да живее macOS!

Ббббб
Ббббб

Да живее Windows 10 Fall Creators Update 1709!

10 sux
10 sux

Windows 10 FULL CRETINS Update 1709

До 10 sux
До 10 sux

Fall Creators – не „FULL CRETINS“!

10 sux 4 real
10 sux 4 real

До „До 10 sux“
Май си с кастрирано чусвтво за хумор

mac sux
mac sux

Калинке?

10 sux
10 sux

Фейк. Аз имам поне 10 VM-та с 10ка за тестове. Да си извадят 10 от 600те милиона.
А тая година съм инсталирал над 200 машини с Win и всички искат 7, даже тея които идват с насилствено инсталиран 10.