Главният изпълнителен директор на софтуерния гигант Сатя Надела за втори път през 2017 година обяви официалната статистика за използването на флагманската операционна система Windows 10.

Към днешен ден Windows 10 се използва в над 600 милиона различни компютърни устройства. Това са персонални компютри. лаптопи, конзолите от фамилията Xbox One, устройствата Surface Hub и дори VR шлемовете HoloLens. Сатя Надела обяви тези данни по време на ежегодната среща с акционерите.

Първоначалните намерения на Microsoft бяха достигането на 1 милиард инсталации към началото на 2018 година. Но разпространението на Windows 10 не бе така бързо, както се искаше на ръководството, и софтуерният гигант още миналата година се отказа от тези намерения. Всички разбраха, че трябва да се изчака до достигането на заветния милиард. Ръстът на разпространението на Windows 10 рязко намаля, след като Microsoft се отказа от безплатното обновяване от предишни легални копия на операционната система.

В началото на 2017 година W10 бе инсталирана на около 500 милиона устройства. Неотдавна Microsoft реши да се откаже от мобилната ОС Windows Phone, и се очаква анонсът на съвсем нови смартфони с Windows 10. Засега Microsoft спазва преразгледаните си планове, според които 600 милиона инсталации трябваше да станат през месец ноември.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

25 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари