Преди няколко дни операционната система Windows 3.1 навърши 26 години и предизвика маса носталгия, припомняйки времената, когато Windows едва започваше своето глобално разпространение.

Малко след рождения ден на Windows 3.1, софтуерният гигант отвори сорс кода на файловия мениджър, който бе включен в тази операционна система. Сега всеки може да си прекомпилира тази програма и да я стартира в средата на съвременната Windows 10.

В сорс кода са направени редица промени. Windows 3.0 бе 16-битова операционна система и нейният софтуер има нужда от известна преработка, за да може да се да се стартира на 64-битовата Windows 10. Компилирането може да стане с помощта на Visual Studio 2015 или 2017.

„Новата версия“ се нарича original_plus и включва всички необходими промени за стартирането на приложението в съвременните версии на Windows. Предлага се и версията master v10.0 с промените, извършени през последните 10 дни от Крег Вандербърг. В нея е добавена поддръжката на drag-and-drop, Ctrl+X / Crtl+V, бутоните за навигация по дървото с директориите и други подобни.

Проектът е качен в GitHub, а за работа с него трябва да се използва необходимата IDE, като например Visual Studio 2015 или Visual Studio 2017.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Ратнемок
Ратнемок
3 години

И понеже е много трудно да се даде едно линкче…
https://www.ghacks.net/2018/04/10/run-the-original-windows-file-manager/

Готово, компилирано, работещо
https://github.com/Microsoft/winfile/releases

Иван2
Иван2
3 години

Не плачете. Ще дойде време и кода за проследяване на госЛинукс ще бъде отворен… ако тръгне на някой компютър разбира се.