Преди няколко дни операционната система Windows 3.1 навърши 26 години и предизвика маса носталгия, припомняйки времената, когато Windows едва започваше своето глобално разпространение.

Малко след рождения ден на Windows 3.1, софтуерният гигант отвори сорс кода на файловия мениджър, който бе включен в тази операционна система. Сега всеки може да си прекомпилира тази програма и да я стартира в средата на съвременната Windows 10.

В сорс кода са направени редица промени. Windows 3.0 бе 16-битова операционна система и нейният софтуер има нужда от известна преработка, за да може да се да се стартира на 64-битовата Windows 10. Компилирането може да стане с помощта на Visual Studio 2015 или 2017.

„Новата версия“ се нарича original_plus и включва всички необходими промени за стартирането на приложението в съвременните версии на Windows. Предлага се и версията master v10.0 с промените, извършени през последните 10 дни от Крег Вандербърг. В нея е добавена поддръжката на drag-and-drop, Ctrl+X / Crtl+V, бутоните за навигация по дървото с директориите и други подобни.

Проектът е качен в GitHub, а за работа с него трябва да се използва необходимата IDE, като например Visual Studio 2015 или Visual Studio 2017.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари