9 C
София

Microsoft открива нов информационен център във Финландия

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.

Вчерашният ден бе доста натоварен за Microsoft. Компанията имаше за задача да обяви хиляди промени, след като закупи мобилния бизнес на Nokia. Една от тях, стана ясно днес, е, че технологичният гигант ще открива нов информационен център във Финландия.

Microsoft ще инвестира над 250 милиона долара за изграждането на сградата. Основната цел на компанията е да се подобри обслужването на всички европейски клиенти на марката.

Технологичният гигант вече разполага с подобен център в Ирландия, Австралия и Югоизточна Азия, но изглежда, че вече и на Скандинавския полуостров ще има обект на Microsoft. Компанията на Бил Гейтс обаче далеч не е първата, която да открие информационен център там. Google разполага с подобна сграда във Финландия, а Facebook може да се похвали със съоръжение от този тип в Швеция.

Наред със закупуването на мобилния бизнес на Nokia срещу 7,2 милиарда долара и откриването на информационен център във Финландия, от компанията споделиха още, че е вероятно изпълнителният директор на финландската фирма Стивън Илоп да наследи оттеглящият се изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър. По-рано през годината Балмър обяви, че в близките 12 месеца ще се пенсионира, а Илоп е повече от логичен избор за негов заместник, с оглед на факта, че експертът вече е работил в редиците на Microsoft и то в продължение на години.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини