Microsoft официално потвърди, че Edge ще се базира на Chromium

11
730

Неотдавна се появи неофициална информация, че Microsoft разработва нов уеб браузър, който по подразбиране ще се разпространява в ОС Windows 10 вместо Edge. Проектът носи кодовото име Anaheim и се базира на решенията на свободния проект Chromium, вместо на собствения си енджин EdgeHTML.

Сега софтуерният гигант официално потвърди тази информация. Браузърът на Microsoft ще използва енджина Blink и V8 JavaScript. Това е голяма промяна от страна на корпорацията.

Ние искаме да подобрим достъпа до Глобалната мрежа за цялата аудитория. Хората, използващи Edge, както и други браузъри, ще получат една по-добра съвместимост със всички уебсайтове. Едновременно с това ще се увеличи времето на автономна работа на мобилните устройства, използващи операционната система Windows“ – каза Джо Белфиоре, вицепрезидент на Microsoft и ръководител на разработването на Windows.

Софтуерният гигант допълва, че браузърът Edge визуално няма да се промени. Няма да се промени и неговото име. Потребителите няма да забележат никакви промени в неговата работа, освен много високата стабилност и бързина на рендиране.

Друг важен момент е, че Microsoft ще предложи новия браузър и за предишните версии на своята операционна система. И още, Edge ще може да се инсталира не само в ОС Windows 7 и 8, но и в macOS.

Първите бета тестове на Edge с Chromium са обявени за началото на 2019 година.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
4 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
asd
asd

И без тва беше недоносче, ся ще стане още по-голямо.

Иван
Иван

А не може ли просто да сложат Google Chrome и да се приключи? И без това хората ще отворят Майкрософт Ръб само веднъж – за да изтеглят Google Chrome.
P.S. А защо напрапваха постоянно, че техния Ръб е много по-бърз, а в крайна сметка не се оказа така?

TGR
TGR

Е няма такъв ограничен ТРОЛ, честно.
Заради тези, които си посочил (стотина в световен мащаб) има общество, което е допринесло за появата и развитието на този енджин/код.
Иначе милионите, като теб щяха да си ползват IE да теглят какво?

Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA

„Microsoft Edge will now be delivered and updated for all supported versions of Windows and on a more frequent cadence. We also expect this work to enable us to bring Microsoft Edge to other platforms like macOS,“ said Microsoft.

Dino
Dino

За какво служи ЕДЖЕ… За изтегляне на Гугъл Хроме. Все повече луиндолс се опитват да са очен сорс код , най накрая проумяха , че .ехе не е за затворен код.

Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA

Ко каза, ко?

Иван
Иван

Дину каза, чи Едже служи за изтегляне на Хроме. Ама само за Линдолс. А ексету не е за запенат код, ама можи и утпенат. Ти па. Ни разбра ли?

Dino
Dino

Казвам че съм пуснал едно .ехе дето само мъ попраа.

OZZY
OZZY

Да се онодят отзад,аз ще си ползвам лисицата.

ЕбаГо
ЕбаГо

Ще я поползваш до момента в който ти се наложи да заредиш някой по сериозен ап …. щото лисицата е най-нискокапацитетния браузър последно време …. Такива простотии от типа пести ми рам и колата ми върви и не ми харчи в лЕво …..

Тони
Тони

? ? 4lyfe