Microsoft повиши цената на Windows 10 Home с 40%

40
2658

Неотдавна Microsoft представи голямото есенно обновяване Windows 10 October 2018 Update, което очевидно не бе добре тествано. Най-големият проблем на ъпдейта бе изгубването на данните, снимките, музиката и друга информация на голям брой потребители. Очаква се завеждането на съдебни дела срещу софтуерния гигант, въпреки че според новата версия на EULA, Microsoft не носи отговорност за загубата на данни.

Тези събития не попречиха на Microsoft да вдигне цените на своите софтуерни продукти. Миналата седмица поскъпна Office 365, а сега някак съвсем тихо се качи цената на операционната система Windows 10 Home.

Досега Windows 10 Home се предлагаше в официалния сайт на компанията при цена $99,99. Сега виждаме, че цената на домашната версия на новата операционна система е вече $139. В българската версия на Microsoft Store цената е 279,99 лева с ДДС. Увеличението е с приблизително 40%.

Лесно можем да видим, че цената на професионалната версия Windows 10 Pro е $200. В българската версия на Microsoft Store, цената на Pro версията е 509,99 лева с ДДС.

Засега, цената на операционната система в онлайн търговските площадки е предишната. Редица онлайн търговци на дребно предлагат и по-евтини OEM цени на дребно.

Няма информация, защо Microsoft повишава цената на Windows 10 именно сега. Това навярно ще окаже влияние и на цените на компютрите, които се продават с инсталирана ОС Windows 10.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
40 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари