Microsoft повиши цената на Windows 10 Home с 40%

40
2392

Неотдавна Microsoft представи голямото есенно обновяване Windows 10 October 2018 Update, което очевидно не бе добре тествано. Най-големият проблем на ъпдейта бе изгубването на данните, снимките, музиката и друга информация на голям брой потребители. Очаква се завеждането на съдебни дела срещу софтуерния гигант, въпреки че според новата версия на EULA, Microsoft не носи отговорност за загубата на данни.

Тези събития не попречиха на Microsoft да вдигне цените на своите софтуерни продукти. Миналата седмица поскъпна Office 365, а сега някак съвсем тихо се качи цената на операционната система Windows 10 Home.

Досега Windows 10 Home се предлагаше в официалния сайт на компанията при цена $99,99. Сега виждаме, че цената на домашната версия на новата операционна система е вече $139. В българската версия на Microsoft Store цената е 279,99 лева с ДДС. Увеличението е с приблизително 40%.

Лесно можем да видим, че цената на професионалната версия Windows 10 Pro е $200. В българската версия на Microsoft Store, цената на Pro версията е 509,99 лева с ДДС.

Засега, цената на операционната система в онлайн търговските площадки е предишната. Редица онлайн търговци на дребно предлагат и по-евтини OEM цени на дребно.

Няма информация, защо Microsoft повишава цената на Windows 10 именно сега. Това навярно ще окаже влияние и на цените на компютрите, които се продават с инсталирана ОС Windows 10.

40
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
20 Коментари
20 Отговори на коментарите
24 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
31 Автори на коментарите
nababatihvurchilotobluewaterДебилиънМартинRens1o Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mitkom1
mitkom1

Тия освен за пари и телеметрия ЗА ДРУГО НЕ МИСЛЯТ.

Майкрошит
Майкрошит

Тези от Майкрософт явно са изчаткали. Не стига, че лайняндоус 10 е толкова бъгав, скапан и недомислен, че сега като вдигнат цената направо ни улесняват. По принцип съм на мнение, че на нас юзърите трябва да се плаща, че им ползваме шитнята

Пенчо
Пенчо

Той винаги си е бил платен, просто овцете ползватели на 10 плащаха с лични данни, сега ще трябва да дадат малко и кешовица че личните им данни почнаха да свършват през последните няколко години вече се знае всичко за зомбитата.

Анионимен
Анионимен

Абе тия не познават числата как от $200 стават на 509лв. …
$200 = 341лв. + 20% = 409лв. от къде идват тия 100 лв. отгоре ?

bluewater
bluewater

Отмъщават ни за Замунда :-)))

Anonymous
Anonymous

На фона на задаващите се AMD Ryzen 3000 7nm се очаква бум на продажбите на персонални компютри, а това ще източи допълнително средства от джобовете на потребители и геймъри. Всъщност това един вид реверанс към Intel и NVidia. Така продажбите на по-евтините и по-небъгави AMD Ryzen се частично обезсмислят. Покупката на нов компютър става точно на цената на интелски скъп бъгав процесор…

Чий интереси обслужват? Дали е само заради очакваните дела? Нека извадят статистика на системи с какви процесори се изгуби информацията и ще разберете!

Rens1o
Rens1o

Няма логика да е реверанс към Intel – и след оскъпяването на Windows компютрите със „скъп и бъгав“ процесор на Intel ще си останат по-скъпи, отколкото тези с AMD. По-скоро според мен става дума за това, че очакват ръст на продажбите на компютри (заради AMD и коледните празници) и искат да яхнат вълната. Отделен е въпросът, че новината е за потребителските цени, не виждам някъде да се споменава за поскъпване на OEM-лицензите.

Anonimous
Anonimous

Напротив. Тези, които имат 7-ма и осма сериа на интел, скоро няма да ъпдейтнат, най-много видео за рейтре… Но по-старите да. Тук идва момента в който се прави услугата, защоео Интел неможе да захрани пазара, просто има проблеми с производството.

Сега може още да си помислиш, преди да си се изказал неподготвен.
ОЕМ поскъпна с два долара в щатите, фак смешка 😀

Rens1o
Rens1o

Ако е 2 долара поскъпването на OEM-лицензите, ти се обезсмисля цялата теория за намесването в процесорните войни.

Коментар
Коментар

Да ви е честито меки фенове, малко ви тръскат – може още

win7userToDeath
win7userToDeath

е браво! … Ubuntuuuuu… mac ….

Счетоводителя
Счетоводителя

199 USD x 1.71 лв/$ = ?
Отг: 340 лв
510 – 340 = 170 лв.

Даваме 170 лв повече, защото стандарта ни е по-висок, разбира се. Все пак с 300 EUR на месец може да се купят толкова много неща!

Росен
Росен

И все пак силно се съмнявам някой от тук присъстващите да си е купил лиценз?!
Говорим за официален лиценз, а не за активиран ISO от замунда.

Коментар
Коментар

едва ли са много тези, които ползват джам 😀

pix3l
pix3l

Язе съм си купил лиценз… още като излезе. 😀

mmmm
mmmm

И аз си имам няколко, при това не съм плащал нищо, FREE WINDOWS 10 UPGRADE ^^. Когато му беше времето се дърпахте, сега ревете… нема угодия братче…. дадеш му го безплатно РЕВЕ, сложиш му цена пак РЕВЕ… така или иначе ще си дадете парите, поне следващият път дано да помислите малко преди да се правите на умни.

Росен
Росен

Въпросната безплатна актуализация беше отдавна спряна, а и редица компютри особено преносими просто спряха да работят и принудително бяха върнати на 8.1. Аз си купих единичен лиценз, но Уинлайното го пускам по-рядко и от мензиса на стара баба.

Коментар
Коментар

кое е спряно, може да си активираш с ключ от седмица (все още)

Ангел
Ангел

Ползвам Windows 10 Pro с лиценз за виртуална машина през Parallels на Мак. Лиценза е ОЕМ, а не Retail.
Не е кой знае каква цената, при положение, че това е инструмент, който ще се ползва поне няколко години.
Една снимка в GettyImages струва 500-800Евро.

aact
aact

Дреме ми на активатора

(*)
(*)

В началото статийката започва с подвеждаща дезинформация. Изобщо не е голям броят на проблемните инсталирания на обновяването – (one one-hundredth of one percent of version 1809 installs) според John Cable / Director of Program Management, Windows Servicing and Delivery.
https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/10/09/updated-version-of-windows-10-october-2018-update-released-to-windows-insiders/

Anonymous
Anonymous

Всъщност, ако е така написан предметни сам какво означава това число. Една стотна от процента. При условие че това е реално обаче, а това число е подвеждащо! Напоследък много подвещащи информации се публикуват и то като платени, а в собствените си форуми пишат още по-подвещаща информация.

До колкото има данни, става дума за приблизително 100% от компютри с интелски графика от core i 4000 на сам. А това са предимно офисни такива!

Ето това се казва проблем!

(*)
(*)

Разбира се, всеки има право да вярва на когото си иска 🙂 Аз лично докато беше активна възможността за ъпдейт от сайта на майкрософт, успях да го инсталирам на: моят десктоп – i5-8600k, лаптопа на жената – i5-7200u, лапешкия комп – i5 трето поколение с никакви проблеми.

Anonimous
Anonimous

Има и още една опция „Цифрово прехвърляне на лиценза“, официална е, но не се рекламира 😀 Трябва ти e-mail и телефон за SMS кода 😉

И аз имам цели 4, така че всеки ъпгрет или смяна на машина, веднага оправям с горепосоченото. Така шансът да ми ползва друг старият ми лиценз по цифров път е равен на нула, а аз давам пари само за един SMS 😉

(*)(*) $$$ = ( * )( * )
(*)(*) $$$ = ( * )( * )

Кефиш, пич! Набутал си се да заразиш машините на цялото си семейство с Вирус 10, че и се хвалиш с това 😀