Microsoft потвърди проблема с активацията на Windows 10 Pro

3
1564

От вчерашния ден много потребители на ОС Windows 10 забелязаха, че техните операционни системи изведнъж се оказаха без лицензии. Не става дума за пиратски активации, а за легално закупени и активирани копия на Windows 10. Няколко часа по-късно, Microsoft потвърди наличието на проблема.

Microsoft знае за появилите се проблеми с активацията на професионалната версия на ОС Windows 10. Забелязахме, че това се случва в Япония, Корея, Америка и други държави от целия свят. Съжаляваме, но имаме временни затруднения със сървърите за активиране на операционната система и някои потребители може да имат проблем с активацията. Нашите специалисти работят по въпроса и се очаква всичко да бъде коригирано след два работни дни„.

Малко по-късно се появи ново съобщение: „Наясно сме с проблема, че някои потребители с Windows 10 Pro и Windows 10 Enterprise остават с неактивирана операционна система. Излиза съобщението „Error: you are running Windows 10 Pro, but you have valid digital license for Windows 10 Home“, а в някои случаи грешка с кодове 0X803F8001, 0xC004C003.

Активно работим по въпроса и ще го решим в рамките на 24 часа. Можете да ползвате компютъра, а водният знак ще се появи след възстановяването на активацията. Благодарим за търпението.

Тази информация непрекъснато ще се обновява и актуализира„.

Според постъпилата информация, проблемът засяга преди всичко потребителите, които са използвали лиценз от Windows 7 или Windows 8.1, за да мигрират към Windows 10. Ако сте сред пострадалите, препоръчва се да не се бърза с преинсталирането на операционната система, както и да не се променя версията Pro на Home. Microsoft заяви, че е най-добре съобщението за липса на лиценз да се игнорира.

Допълнение. Microsoft обнови своето обявление. Съобщава се, че потребители са намерили начин в някои случаи да решат проблема: необходимо е да се използва инструмента Activation troubleshooter за отстраняване на неизправности при активирането. Това е временно решение, което не помага на всички.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
ПенчоAnonymousПакеро Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пакеро
Пакеро

Леле, тия стават все по-добри! След като ми смахнаха телефона, сега се целят и в компютъра ми…

Anonymous
Anonymous

След поправката им, Ако сте имали от предишният ъпдейт изчезнали файлове – потърсете си ги пак 😉

Пенчо
Пенчо

Признат проблем половин проблем!!!1 … опа чакай това не работеше така…