fbpx
9.1 C
София

Microsoft прави еднократните имейл адреси достъпни за всички

Най-четени

Потребителите на Office 365 вече имат неограничен достъп до имейл адреси за еднократна употреба, след като функцията беше добавена към Exchange Online. Тази добавка беше функция номер едно, поискана от администраторите на Exchange, съдейки по резултатите в статистиката от допитването в UserVoice на Microsoft.

Сега потребителите на Exchange Online могат да използват т.нар. „плюс адресиране“, при което могат да създават персонализирани, уникални имейл адреси, които да се показват на получателите на писмата им. Разбира се, услугата идва с едно условие – имейл адресите трябва да са свързани с основния имейл адрес на организацията, но не е задължително да го включват.

„Плюс адресирането позволява на потребителите динамично да създават уникални имейл адреси, които доставят съобщения до пощенската кутия на потребителя, но лесно се различават от съобщенията, изпратени до обикновения имейл адрес на организацията“, обяснява екипът на Microsoft Exchange. „Има два основни случая, при които потребителите използват тази възможност. Някои клиенти искат да филтрират входящите имейли и да преместят определени съобщения в собствените си папки. Други клиенти имат бизнес решения (като например автоматизирана система за подаване на оплаквания и въпроси), които добавят идентификатор на всяко запитване към имейл адреса, за да проследят разрешаването на казуса.

Основен плюс

Един от най-вълнуващите аспекти на тази нова функция е възможността за филтриране на входящите съобщения, заедно с допълнителния контрол, който дава на потребителите по отношение на тяхната входяща поща. Например може да искате да добавите плюс адрес, преди да се регистрирате за конкретни маркетингови материали. По този начин всички съответни съобщения ще бъдат поставени в специална папка. Това не само улеснява организирането на входящата ви поща, но също така ви помага за автоматизирането на този процес.

Въпреки че плюс адресирането е деактивирано по подразбиране, администраторите могат да го включат по доста лесен начин чрез Exchange Online Powershell, като изпълнят следната команда: Set-OrganizationConfig -AllowPlusAddressInRecipients $ true

Идентифициран е обаче един потенциален проблем. Тъй като Exchange Online вече поддържа имейл адреси, които съдържат знак „+“, разрешаването на плюс адресиране може да доведе до спиране на функционирането на тези адреси. Поддръжката за плюс адреси първоначално беше обявена на конференцията на Microsoft Ignite миналата година, но започна да се предлага едва миналия месец.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини