Microsoft представи своя нов магазин за разширения за Edge (Chrome)

0
757

Преди няколко дни в уеб пространството се появиха първите скрийншоти на браузъра Edge, базиран на енджина на Chrome, а сега се пови първата екранна снимка на новия магазин за разширения за този браузър. Всъщност, новият магазин е вече достъпен за всички желаещи. Всеки вече може да види какво предлага софтуерният гигант в новия магазин, но засега инсталирането на тези разширения е невъзможно.

Засега в магазина са налични 80 разширения, удобно разделени на няколко категории. Много от тези разширения са познати на потребителите на Edge. Може да се каже, че броят на тези разширения бързо ще се увеличи, понеже браузърът е напълно съвместим с разширенията за Google Chrome. Разработчикът само трябва да получи одобрение от Microsoft за публикуване в магазина.

Разширенията за текущата версия на Edge се публикуват в Microsoft Store, където най-внимателно се проверяват от софтуерния гигант. Този подход забавя ръста на броя разширения, но от друга страна, потребителят може да е сигурен, че разширенията са безопасни и няма да навредят на производителността на неговата система. По всичко личи, че в новия магазин всичко ще бъде същото, с изключение на това, че потребителите ще могат да инсталират разширения и от Chrome Web Store.

Първата предварителна версия на Edge за Windows 10 е планирана да излезе през първата половина на тази година. Браузърът ще работи на Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 и macOS, първоначално само на 64-битовите версии.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за