Microsoft представи Project Reunion 0.5 за обединяване на десктоп и UWP приложенията в общи приложения за Windows

1
545

По време на миналогодишната конференция за разработчици Build корпорацията Microsoft анонсира проекта Project Reunion за обединяване на приложенията Universal Windows Platform (UWP) и Win32 в „общи приложения за Windows“. Това ще стане чрез отделяне на API интерфейсите от самата операционна система, които ще станат достъпни за съвместно използване без да се налага използването на последните версии на операционната система Windows 10. Сега Microsoft официално представи първата версия на Project Reunion версия 0.5.

Тази най първа версия има някои ограничения, но вече залага важна основа. Project Reunion 0.5 поддържа WinUI 3, WebView 2 и .NET 5, което вече дава възможност за създаването на десктоп приложения с поддръжката на всички тези технологии, които могат да работят в средата на различните версии на Windows, включително до Windows 10 1809. Проектът Project Reunion предоставя достъп до Win32 функциите, както и „до най-съвременните технологии и функции на Windows, базирани на UWP“.

Засега има възможност за създаването само на традиционни десктоп приложения, но не и UWP приложения. Тази допълнителна възможност се очаква да бъде въведена до края на тази година.

Microsoft сключи редица партньорски взаимоотношения, които ще помогнат за интегрирането на Project Reunion и в други платформи. Една от тях е платформата Uno, която дава възможност на разработчиците да прехвърлят приложенията си на базата на WinUI към няколко платформи, включително WebAssembly, Android и iOS.

5 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари