Microsoft прекратява поддръжката на Windows за новите компютри на Apple

12
1826

Един от най-важните анонси на Apple по време на събитието WWDC 2020 бе преходът на компютрите Mac от процесорите на Intel към собствената фамилия ARM процесори Apple Silicon. Разбира се, това решение значително ще промени хардуера на тези компютри на Apple и сега под въпрос остана възможността за инсталирането на Windows на Mac в качеството на втора операционна система, което ставаше с популярната помощна програма Boot Camp.

Малко след тази презентация Microsoft заяви, че текущата политика на компанията не предвижда самостоятелното инсталиране на ARM версията на Windows в потребителските устройства. Тази възможност е дадена единствено на OEM производителите, за което са предвидени и съответните ОЕМ лицензи. А това означава, че потребителите дори и да искат, няма да могат да инсталират в Apple Mac операционната система Windows 10 за ARM процесори.

„Microsoft дава лицензи за Windows 10 за ARM процесори единствено на ОЕМ производителите. Повече няма какво да кажем по този повод“ – заяви представител на софтуерния гигант пред медиите.

По принцип, има и други начини за стартирането на Windows 10 на компютрите Mac с процесорите Apple Silicon. Разбира се, това е използването на виртуална машина от рода на VMWare или Parallels. Но липсата на поддръжка на технологията Rosetta 2 за адаптиране на приложенията, явно ще създаде проблеми със съвместимостта на Windows програмите.

5 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари