Microsoft издаде следващото голямо обновление за най-новата версия на своята операционна система преди две седмици, но налагането му е непрепоръчително за някои системи все още. Това предупредиха от компанията в публикация в един от блоговете на Microsoft.

В момента тече първата фаза на налагането на Creators Update. Обновлението се предлага на потребители, които имат нов хардуер, като компанията работи активно не само с производителите на хардуер, но и с общността на потребителите. Ако искате да имате работеща система обаче, най-добре за вас може би е да изчакате следващата фаза на процеса по обновление, при който Microsoft сами ще предложат свалянето му. Джон Кейбъл от отдел „Програмно управление“ към Windows Servicing and Delivery споделя, че те знаят това, че налагането на обновлението на системи, които не са готови още за него, може да доведе до проблеми за потребителите. За тази цел, те са въвели блокираща възможност за инсталирането му за някои устройства. Независимо от това, мнозина не се съобразяват с предупрежденията и инсталират Creators Update, което води до проблеми.

„Важно е да отбележим, че когато потребителите използват сайта за сваляне, за да инсталират ръчно Creators Update, те пренебрегват много от тези блокиращи възможности. С оглед на това, ние препоръчваме (освен, ако не сте опитен потребител, който е подготвен да се справи с евентуални проблеми) да изчакате, докато Windows 10 Creators Update не ви бъде предложено за автоматично налагане. Когато устройството ви стане подходящо за налагането на обновлението, вие ще бъдете подканени да направите няколко важни избора на настройките си за конфиденциалност преди инсталиране на обновлението“, пише Кейбъл.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Creators Update
Creators Update
4 години

Аз съм с него вече от 6-ти и е много як! Много съм доволен! Това е най-успешният Windows, правен до сега! Даже, чакам вече с нетърпение, следващият голям ъпдейт, през октомври!

Илиян
Илиян
4 години

Повече от година ползва Windows 10 и мога да кажа, че ако беше възможно щях да използва Windows 7. Новия софтуер и хардуер работят само на 10.
Има много бъгове, които са незабележими. Например ограничението от 260 символа за път към директория е голяма болка. Има и много други бъгове, като например след всяко обновление трябва да си оправям настройките за поверителност и други.

Това е най-бъгавия и зле изработена операционна система от фамилията Windows.

До Илиян
До Илиян
Отговор на  Илиян
4 години

Не знам, какви бъгове и проблеми имаш на своят Windows 10 Илияне, но колкото до това „след всяко обновление трябва да си оправям настройките за поверителност“ не е нормално. Аз съм на Windows 10 от 30 юли 2015 г. и до сега, не съм имал такъв проблем. Всъщност много малко проблеми съм имал! Препоръчвам ти да си изтеглиш по качествено копие на Windows 10 (Creators Update!) както и на по често преинсталирай, че този Windows, който имаш е доста калпав, явно. Windows 10 е хубав, но явно още много хора не могат да му свикнат напълно или нарочно се правят.

Илиян
Илиян
Отговор на  До Илиян
4 години

С оригинален Windows 10 съм, с лаптопа и windows 10 вървеше. Ако не го ползваш за разработка, няма как да видиш хилядите малки бъгове и по-големи

Unknown
Unknown
Отговор на  Илиян
4 години

Оф, не знам. Всеки се оплаква. Искам 1-но да кажа на разбирачите и умниците, дето много знаят; следващият Windows те да го направят!

mkfs.ext4
mkfs.ext4
Отговор на  Unknown
4 години

Смешко, ние си имаме безплатна операционна система която върши много по-добра работа от който и да е Windows, така че гледай си квадратния Джам и не се обаждай.

Айде бе!
Айде бе!
Отговор на  Илиян
4 години

Няма софтуер, който да работи под Win 10, а под WIn 7 – не. Също така няма хардуер, на който може да се инсталира Win 10, а Win 7 не може. С изключение а някои от най-най-скапаните лаптопи на Asus, дето не мога да си представя колко трябва да се мрази човек, за да си ги купи. Но дори и на тях се инсталира Win 8.1 без проблеми.

Айде бе! 2
Айде бе! 2
Отговор на  Айде бе!
4 години

Всеки втори вече сега е на Windows 10 или го предпочита повече пред 7 или 8.1!