Microsoft променя дизайна на иконките и в ОС Windows 10

7
1626

Софтуерният гигант създава универсален стил на иконките във всичките свои продукти. Новият дизайн първоначално ще бъде въведен в Office и Windows.

Миналата седмица Microsoft представи съвършено нови иконки за приложенията в офисния пакет Office. Те ще се появят в рамките на следващите един-два месеца. Оказа се, че това е само началото на промените в дизайна. Ще бъдат променени иконките и в операционната система Windows 10. Ръководителят на отдела по дизайн на Microsoft Джон Фридман (Jon Friedman) сподели какво се предвижда в рамките на този мащабен проект.

Въпреки че редизайна на иконките на Windows 10 е все още в началото, Фридман вече показа първите концепции. В клипа, посветен на новите иконки в Office 365 се виждат няколко кадъра, как биха изглеждали иконките на операционната система Windows 10 (42-та секунда).

Фридман каза, че е твърде сложна задача да се създаде нов дизайн едновременно за офис пакет и за операционната система. Но сега, когато Windows 10 е вече утвърдена на пазара, компанията може да направи цялостен редизайн на иконките. Според дизайнерите, иконките не са променяни от 10 години и вече изглеждат старомодно. Сега ще бъде създаден универсален интерфейс, който ще се използва във всички продукти на софтуерния гигант.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари