Microsoft публикуваха вчера извънредно обновление, с което нанася поправки на грешки, произтекли от януарския Patch Tuesday.

Оказва се, че след налагането на обновленията за Windows, излезли в началото на този месец, някои потребители са започнали да имат проблеми с Hyper-V, с недостъпност на ReFS (Windows resilient file system) системата, неуспех при свързване с виртуални частни мрежи, нежелани рестартирания, невъзможност за стартиране на виртуалните машини и др. От компанията уточниха в обновление на публикацията, че вече са достъпни актуализации за всички версии на Windows. Те може да се свалят от Windows Update Catalog или направо чрез Windows Update, като допълнително обновление. Актуализациите, които засягат Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 и Windows Server 2012 са достъпни единствено в Windows Update Catalog.

Както вече ви съобщихме, миналата седмица Microsoft пусна първият за годината пакет с актуализации за операционната система Windows и свързаните с нея продукти и услуги. Общо 97 уязвимости бяха адресирани в януарския Patch Tuesday, като девет бяха определени за критични, а шест бяха разкрити публично преди публикуването на обновленията. Никой от проблемите не е бил атакуван преди. Акцент тук се явяваше запушена дупка в HTTP Protocol Stack (http.sys), критична уязвимост в Microsoft Exchange, позволяваща дистанционното изпълнение на произволен код, както и подобен проблем в Windows User Profile Service.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари