Microsoft работи върху облачен персонален компютър

5
1008

Microsoft работи върху Cloud PC – нова онлайн услуга, която ще даде възможност на потребителите да получават достъп до различните десктоп приложения от всяка компютърна система на практика почти мигновено.

Уеб порталът WindowsLatest съобщи, че услугата Cloud PC се базира на облачното решение „Виртуална десктоп среда на Windows“ и има за цел изцяло да промени понятието за съвременното работно място. Потребителите на тази онлайн услуга ще получат възможността за включване към виртуалните десктопи от произволно място. Това ще става по аналогичен начин на използването на облачното хранилище OneDrive. Виртуалните десктоп среди ще бъдат разположени на сървърите на електронния облак Azure, а включването към тях ще става с помощта на приложението Microsoft Remote Desktop с неговите различни версии за Windows, Android и iOS.

Според тази информация, онлайн услугата Cloud PC ще използва технологията Microsoft Graph, която осигурява съвместна работа в режим на реално време, както и интеграция с електронния облак Azure. В новата версия на Microsoft Graph е добавен API интерфейсът за работа с Cloud PC, което показва, че публичното стартиране на тази онлайн услуга ще бъде осъществено съвсем скоро.

Предполага се, че Cloud PC ще даде възможност на потребителите да транслират Win32 приложенията на своите компютри с Windows 10X. В това има смисъл, понеже модулната операционна система Windows 10X е олекотена версия на стандартната Windows 10 с поддръжката на приложенията от магазина Microsoft Store

4 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари