Microsoft съобщи, че вече са запушени всички уязвимости, чрез които АНС е следила потребителите на Windows. Този петък хакерската група Shadow Brokers публикува нов пакет с експлойти на АНС, които предизвикаха огромно безпокойство сред експертите по информационна безопасност. Microsoft реагира много бързо и обяви, че проблемите са решени. Това стана само няколко часа след като специалистите започнаха да препоръчват на потребителите да си сложат шапка от алуминиево фолио и да изключат Windows компютрите през празниците.

Едуард Сноудън потвърди в своя Twitter акаунт, че експлойтите, използвани от АНС за следене и проникване в компютрите, са се оказали на свобода. Той допълни, че АНС е знаела за кражбата на специализирания софтуер още миналата година, но не е съобщила на софтуерния гигант – нещо, което би помогнало за бързото решаване на всички проблеми с тези уязвимости.

Сега може да се каже, че всички потребители с Windows 7 и нагоре, могат да спят спокойно, ако са оставили обновяванията да се теглят автоматично. Но Windows Vista, Windows XP и още по-старите операционни системи Windows няма да бъдат обновени, понеже тяхната поддръжка приключи. А това означава, че компютрите с тези операционни системи почти сигурно ще бъдат хакнати и заразени, ако са свързани с Глобалната мрежа.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
АлексElenяТахтуниван от горния етажНаско Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Браво

Wormy
Wormy

„Microsoft съобщи, че вече са запушени всички уязвимости, чрез които АНС е следила потребителите на Windows.“ => всички??? как ли пък не! Тези да ги разправят на старата ми шапка. добре, че не ползвам от години това недоразумение…

Пенчо
Пенчо

Е много ясно че са ги запушили нали трябва да се хвърли плах в очите на хората. Докато са запушвали тези са отвори още 10 за АНС и 20 за себе си и са си подготвили да има и за следващия път като запушват новите да могат да пуснат още по нови.

Наско
Наско

Аз цял ден проверявам за ъпдейти , но така и не получих . Тате каза , че ще ми купи колело ама друг път .

иван от горния етаж
иван от горния етаж

После windows 10 и anniversary-то били най-сигурните операционни системи хахаахха

Алекс
Алекс

Вече не от като излезе creators update вече не е най 🙂

Тахтун
Тахтун

Аз пък разрешавам на всички, които могат да хакнат уиндоуса ми и да гледат каквото им хареса!

Elenя
Elenя

След хубавата реклама
да си купя ли компот с 10 прозорци ?